Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ψάχνεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά τα μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψάχνεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά τα μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα

Mobility

Ψάχνεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Αυτά τα μοντέλα πωλούνται στην Ελλάδα

Mobility

Αυξάνονται και πληθύνονται τα ηλεκτρικά μοντέλα που μπορεί να αποκτήσει ο Έλληνας υποψήφιος αγοραστής, προσφέροντας μεταξύ άλλων χαμηλό κόστος κίνησης στον ιδιοκτήτη τους. Ποια είναι όμως όλα τα ηλεκτρικά της αγοράς και πόσο κοστίζουν;

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτροκίνηση να δείχνει σήμερα ως το αδιαμφισβήτητο μέλλον του αυτοκινήτου, ολοένα και περισσότερο βλέπουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θέλοντας να προσφέρουν μηδενικούς ρύπους ώστε επιπλέον να προσαρμοστούν άμεσα στις ολοένα και αυστηρότερες απαιτήσεις που θέτει σε αυτό το κομμάτι η Ε.Ε.

Και εάν σε άλλες χώρες της Ευρώπης ήδη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν καταφέρει ακόμη και να πάρουν τα ηνία των πωλήσεων έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην Ελλάδα ακόμη οι πωλήσεις τους βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που οφείλεται τόσο στην υψηλή τους τιμή, όσο και στην έλλειψη υποδομών.

Παρ’ όλα αυτά σήμερα, ο Έλληνας αγοράς αυτοκινήτου έχει να επιλέξει σε περισσότερα από κάθε άλλη φορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, μαζί και με τις αρχικές τους, εν Ελλάδι τιμές.

Advertisement
Advertisement

Audi e-tron

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Audi, το e-tron, έρχεται για να τονίσει περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο της μάρκας τον hi-tech χαρακτήρα της. Για την κίνησή του εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ 408 PS ισχύος και ροπής 67,9 kgm (στη λειτουργία Boost), που προσφέρουν 0-100 km/h σε 5.7 sec. H ηλεκτρική ενέργεια παρέχεται από μια μπαταρία 95 kWh, η οποία μπορεί να προσφέρει αυξημένη αυτονομία κίνησης έως και 417 km (WLTP).

Advertisement

Τιμή: από 84.300 ευρώ

BMW i3

Advertisement

To BMW i3 συνεχίζει την πορεία του στην αγορά ως ένα από τα πρωτοπόρα ηλεκτρικά μοντέλα του σήμερα. Διαθέτει ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα με αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες, το εσωτερικό του είναι άκρως ποιοτικό, ενώ κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων (184 ίππων στην πιο έκδοση i3s). Η μπαταρία του με μια πλήρη φόρτιση παρέχει αυτονομία 359 χλμ. με βάση τον κύκλο μέτρησης NEDC ή από 285 έως 310 χλμ. με βάση των νέο κύκλο μέτρησης WLTP.

Τιμή: από 41.300 ευρώ (45.050 ευρώ το BMW i3s)

Advertisement

Jaguar I-Pace

Με την I-Pace η Jaguar έχει μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης, αφού το βρετανικό ηλεκτρικό crossover έχει ήδη κερδίσει τους τίτλους του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της χρονιάς. Η I-Pace διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 400 PS (και 700 Nm ροπής), που στέλνουν τη δύναμή τους και στους 4 τροχούς. Η μπαταρία των 90 kWh χωρητικότητας μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 470 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Τιμή: από 85.300 ευρώ

Mercedes EQC

Η EQC είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Mercedes. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν για κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 408 PS, με αυξημένη ροπή 765 Nm. Η κίνηση περνά φυσικά και στους 4 τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε 5.1 sec. Το γερμανικό SUV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kW/h, προσφέροντας αυτονομία κίνησης 445-471 χιλιομέτρων με βάση τον κύκλο μέτρησης NEDC 1.

Τιμή: από 79.360 ευρώ

Nissan LEAF

Το LEAF της Nissan έχει μπει στη δεύτερη γενιά του και έρχεται πιο οικονομικό σε χρήση, με πολύ καλούς χώρους, μεγαλύτερη αυτονομία και πολλές νέες τεχνολογίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε το σύστημα e-Pedal, το ProPILOT κ.α. Για την κίνησή του το LEAF χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 150 ίππων, που συνδυάζεται με μια μπαταρία 40 kWh. Η αυτονομία κίνησης στον πιο αυστηρό κύκλο μέτρησης WLTP είναι 270 χλμ., με μια πλήρη φόρτιση.

Τιμή: από 33.990 ευρώ

smart EQ fortwo & forfour electric

Σε όλες τις εκδόσεις των smart προσφέρεται η επιλογή της αμιγούς ηλεκτρικής έκδοσης EQ, η οποία χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων και προσφέρει αυτονομία από 147 έως 159 χιλιομέτρων (από 115 έως 135 χλμ. στο forfour) με μια φόρτιση. Η χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων λιθίου φτάνει τις 17,6 kWh και η τοποθέτησή της βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα για χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη χωροταξία. Φυσικά, τα ηλεκτρικά smart χαρακτηρίζονται από την κορυφαία ευελιξία τους.

Τιμή: από 23.740 ευρώ (fortwo coupe), 24.450 ευρώ (forfour), 26.970 ευρώ (fortwo cabrio)

VW e-Golf

Στη μικρομεσαία κατηγορία η ηλεκτρική έκδοση του VW Golf συνδυάζει όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα ασφάλειας, ποιότητας και άνεσης του μοντέλου, με την οικονομία και τους μηδενικούς ρύπους της ηλεκτροκίνησης. Το μοτέρ αποδίδει 136 ίππους και αντλεί ρεύμα από μια μπαταρία αυξημένης χωρητικότητας 35,8 kWh. Η αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση αγγίζει τα 231 χλμ., με βάση τον νεότερο, πιο αυστηρό κύκλο WLTP.

Τιμή: από 39.950 ευρώ