Mobility

Πόσο στοιχίζει το ηλεκτρικό Opel Corsa;

Ελλάδα 5:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο στοιχίζει το ηλεκτρικό Opel Corsa;

Mobility

Πόσο στοιχίζει το ηλεκτρικό Opel Corsa;

Mobility

Το πρώτο ηλεκτρικό Opel Corsa είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη. Δείτε πόσο κοστίζει…

Advertisement
Advertisement

Το Corsa-e είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel που αναπτύχθηκε από τότε που έγινε μέλος του ομίλου PSA δηλαδή πριν από δύο χρόνια. Άλλωστε η Opel ήταν πάντα υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης με το plug-in υβριδικό Ampera να παρουσιάζεται το 2011, ενώ έξι χρόνια αργότερα η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου με το λογότυπο Ampera-e να έχει αυτονομία 423 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

«Η τεχνογνωσία που έχουμε συγκεντρώσει από την εποχή των Amperas είναι μια τεράστια βοήθεια τώρα που ολόκληρη η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στη μαζική παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων λόγω των στόχων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκπομπές CO2», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Lohscheller κατά την παρουσίαση του Corsa-e.

Το αυτοκίνητο αποτελεί μια «ηλεκτροκίνητη» επίθεση από την Opel, η οποία θα περιλαμβάνει τρία ακόμη οχήματα με μπαταρία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, συμπεριλαμβανομένου του μικρού Mokka X.

Μέχρι το 2024 όλα τα μοντέλα Opel θα προσφέρουν ηλεκτροκίνητη έκδοση. Ο κινητήρας των 100 κιλοβάτ (136 ίππων) του Corsa-e προσδίδει επιτάχυνση από στάση για τα πρώτα 100 χλμ. σε 8,1 δευτερόλεπτα η οποία είναι ανάλογη πολλών GTi μοντέλων.

Advertisement

Επίσης οι ιδιοκτήτες του Corsa-e αποκτούν πρόσβαση, μέσω μιας ψηφιακής εφαρμογής, σε περισσότερα από 105.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη. Η εφαρμογή προσφέρει έναν προγραμματισμό ταξιδιού με βάση το υπολειπόμενο εύρος του αυτοκινήτου καθώς και έναν κατάλογο των τιμών χρέωσης κατά μήκος της διαδρομής.

«Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο μας μοντέλο για να εισέλθει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι ένα αυτοκίνητο από το τμήμα B, το πιο δημοφιλές τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς», ανέφερε ο Lohscheller.

Advertisement

Το Corsa αποτέλεσε best-seller μοντέλο για την Opel πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 235.600 μονάδες – ή το 25% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας.

Επίσης πάνω από 13,6 εκατ. Opel Corsa έχουν κατασκευαστεί από το 1982.

Σημειώστε πως η τιμή αφορά την αρχική αγορά που θα διατίθεται, που είναι η Γερμανική. Η συγκεκριμένη τιμή θα είναι πολύ κοντά και στην τιμή διάθεσης στην Ελλάδα, αφού τα ηλεκτρικά δεν υπόκεινται σε Τέλος Ταξινόμησης αλλά μόνο σε ΦΠΑ…

Advertisement

Τα δεδομένα

Ημερομηνία διάθεσης: Αρχές 2020 (Ευρώπη)

Βασική τιμή: 29.900 ευρώ (Γερμανία)

Εργοστάσιο κατασκευής: Σαραγόσα, Ισπανία

Αντίπαλοι: Renault Zoe, VW Polo, Ford Fiesta

Σύστημα μετάδοσης κίνησης : Μπαταρία 50 kWh παρέχει ηλεκτρική εμβέλεια έως και 330 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Φόρτιση: Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε 30 λεπτά όταν χρησιμοποιείται σταθερός φορτιστής συνεχούς ρεύματος (DC).

Κόστος: Η Πρώτη έκδοση, όπως και θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει στις 32.900 ευρώ. Εναλλακτικά, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μια μίσθωση που θα αρχίσει στα 299 ευρώ το μήνα.