Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Porsche: Στοχεύει τα eBikes

Ελλάδα 8:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Στοχεύει τα eBikes

Mobility

Porsche: Στοχεύει τα eBikes

Mobility

Η Porsche αγκαλιάζει την ηλεκτροκίνηση με περισσότερους από έναν τρόπους, καθώς η εταιρεία εξαγοράζει το 20% της Fazua GmbH κατασκευαστή, συστημάτων μετάδοσης κίνησης eBikes

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία υποστηρίζει ότι η Fazua δημιούργησε την κατηγορία ελαφρών eBike καθώς περισσότερες από 40 μάρκες βασίζονται στην τεχνολογία της.

Αν και η Fazua δεν είναι γνωστή, η Porsche την χαρακτήρισε ως «καινοτόμο κατασκευαστή συστημάτων μετάδοσης κίνησης eBikes» και «πρωτοπόρους στην ανάπτυξη ελαφρών, συμπαγών τεχνολογιών κίνησης».

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν το ποσό της εξαγοράς, αλλά η Porsche δήλωσε ότι «έχει» τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον μετοχές και ίσως να «αναλάβουν πλήρως τη Fazua».

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ανακοίνωσε επίσης μια «στρατηγική συνεργασία» με την Ponooc Investment BV και ζητά τη σύσταση δύο κοινών επιχειρήσεων που θα επικεντρώνονται στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Η πρώτη συμφωνία περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη διανομή ηλεκτρικών ποδηλάτων Porsche, που θα παραχθούν στο μέλλον. Η δεύτερη κοινοπραξία είναι λίγο πιο μυστηριώδης, αλλά η Porsche είπε ότι θα επικεντρωθεί σε «τεχνολογικές λύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μικροκινητικότητας».

Δεδομένου ότι η εξαγορά και οι κοινοπραξίες υπόκεινται σε αντιμονοπωλιακή έγκριση, η Porsche κρατά… μυστικές περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι η αγορά eBikes είναι «ελκυστική και ταχέως αναπτυσσόμενη» και σημείωσε ότι θέλουν να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους με την «τεχνογνωσία της Fazua και της Ponooc για την αγορά».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λος Άντζελες – Νέα Υόρκη: Πόσες ώρες φόρτισης χρειάστηκε η Porsche Taycan;
Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!
Η Porsche αποκάλυψε το νέο της σύστημα πολυμέσων

Advertisement