Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλο το ηλεκτρικό πρότζεκτ της Maserati σε πρώτο πλάνο

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλο το ηλεκτρικό πρότζεκτ της Maserati σε πρώτο πλάνο

Mobility

Όλο το ηλεκτρικό πρότζεκτ της Maserati σε πρώτο πλάνο

Mobility

Η ιταλική φίρμα θα λανσάρει τρία νέα ηλεκτρικά μέχρι το 2023 και άλλα τρία μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα η γκάμα της Maserati θα είναι πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030.

Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία κατασκευής luxury cars με αμιγώς EV στόλο. Αυτό θα συμβεί αρχής γενομένης από την δημοφιλέστατη Granturismo, το μεσαίο SUV Grecale και την Grancabrio μέχρι το 2023.

Το όλο πλάνο έχει όνομα και οι Ιταλοί το αποκαλούν «Folgore», που στη γλώσσα τους σημαίνει «Αστραπή». Αποτυπώνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο τόσο η υψηλή επίδοση των μοντέλων, όσο και ο εξηλεκτρισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Οι γείτονες μας ξέρουν πολύ καλά πώς να κερδίζουν τις εντυπώσεις και αυτό πράττουν και τώρα με το όλο πλάνο τους. Εκτός από εφέ όμως φαίνεται πως ξέρουν και από business καθώς σύμφωνα με τους ίδιους η εταιρεία επέδειξε υψηλά κέρδη μέσα στο 2021, χρονιά με πολλές ελλείψεις και κακοτοπιές.

Συγκεκριμένα, η Maserati πούλησε 24.269 μοντέλα την περασμένη χρονιά, κάτι που μεταφράζεται σε 41% άνοδο σε σχέση με το 2020. Αν προτιμάτε με την γλώσσα των οικονομικών, τα κέρδη ήταν 2 δις. ευρώ μέσα στο 2021. Πρώτο βιολί στις πωλήσεις ήταν η Maserati Levante με ποσοστό 59% μεταξύ των υπολοίπων, με την Ghibli να ακολουθεί με μεγάλη διαφορά.

Advertisement

Η πολυτελής φίρμα πιστεύει πολύ σε στο πλάνο Folgore και για αυτό το λόγο το 2025 αναμένεται να λανσάρει ακόμη τρία ηλεκτρικά. Την MC20, τη νέα Quattroporte, αλλά και τη Levante EV, για να εξηλεκτριστούν σταδιακά μέχρι το 2030 όλα συνολικά τα αυτοκίνητα στη γκάμα της.

Advertisement

Όπως σωστά μαντέψατε, οι επιδόσεις θα είναι πάντα προτεραιότητα για τους Ιταλούς της Maseati και μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Για να έχετε μία εικόνα η Granturismo που θα αποκαλυφθεί πρώτη μέσα στο 2023 αναμένεται να ξεπερνά τους 1.200 ίππους με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εκρηκτικότητας (0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο δρόμο με ελάχιστο καμουφλάζ η Maserati Grecale
Maserati Grecale Trofeo: Η κορυφαία έκδοση εξελίσσεται
Η Alfa Romeo Stelvio στις υπηρεσίες της τροχαίας

 

Advertisement