Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Sony έχει έτοιμο και SUV – Πόσο θα κοστίζει;

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Sony έχει έτοιμο και SUV – Πόσο θα κοστίζει;

Mobility

Η Sony έχει έτοιμο και SUV – Πόσο θα κοστίζει;

Mobility

Στη φετινή CES, η Sony παρουσιάζει το δεύτερο αυτοκίνητό της που αυτή τη φορά ανήκει στην κατηγορία των SUV και λέγεται Vision-S 02. Και όλοι αναρωτιούνται πότε και αν θα τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

 

Η Sony Mobility είναι η εταιρεία υπό τη σκέπη της οποίας θα παρουσιάζονται οι προτάσεις της Sony που θα αφορούν στην αυτοκίνηση.

Από το 2020 που το Vision-S 01 έκανε το ντεμπούτο του στην CES 2020, η Sony αρνήθηκε επανειλημμένα την πρόθεσή της για είσοδο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή τη στιγμή όμως, με τη Sony Mobility να έχει δρομολογηθεί για δημιουργία σε λίγους μόλις μήνες από τώρα, τα σχέδια του Ιαπωνικού κολοσσού στον τομέα της τεχνολογίας, φαίνεται πως μάλλον έχουν αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Με τη Sony Mobility η εταιρεία σκοπεύει να «διερευνήσει την είσοδο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων» όπως καταθέτει η ίδια, την ώρα που στη φετινή CES, παρουσιάζει το δεύτερο πρωτότυπό της- αυτή τη φορά για την κατηγορία των SUV.

Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτοκινήτων που έχει φτάσει στο στάδιο του πρωτοτύπου η Sony, ξεπερνούν τη χρήση κοινών στοιχείων, όπως είναι οι ηλεκτροκινητήρες. Τα δύο οχήματα έχουν ακριβώς το ίδιο μήκος και μεταξόνιο, με το SUV να είναι λίγο πιο φαρδύ και εμφανώς ψηλότερο.

Advertisement

Το νεότερο SUV πρωτότυπο, έχει λίγο μεγαλύτερη διαδρομή στην ανάρτηση –περίπου 2,5 εκατοστά- σε σχέση με το sedan, κάτι που προκύπτει και από τη διαφορετική ρύθμιση της αερανάρτησης που είναι και αυτή κοινή στα δύο μοντέλα. Η απόσταση του Sony Vision-S 02 από το έδαφος είναι 15,7 εκατοστά και κρίνεται ως αρκετά ικανή για να καλύψει τις βασικές ανάγκες ενός αυτοκινήτου της συγκεκριμένης κατηγορίας.

 

Advertisement

Το Sony Vision-S 02 διαθέτει τετρακίνηση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ο ένας τοποθετημένος στον μπροστινό άξονα και ο άλλος πίσω.
Κάθε κινητήρας αποδίδει 268 ίππους και υπολογίζεται πως για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, ο χρόνος που θα χρειάζεται θα είναι κοντά στα 5,0 δευτερόλεπτα- μια και για το ελαφρύτερο κατά 130 κιλά sedan, η αντίστοιχη διαδικασία διαρκεί 4,8 δευτερόλεπτα. (200 κιλοβάτ) για να αντικατοπτρίζει το σεντάν. Η τελική του ταχύτητα θα είναι 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

 

Σε ότι αφορά το κόστος του, σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνει αναφορά, αν και οι Ιάπωνες βιάζονται να ρίξουν το αυτοκίνητό τους στην αγορά, καταρχήν πουλώντας το on line και μέσω των ανα τον κόσμο sony center.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για μία τιμή γύρω στα 60.000€ για την βασική έκδοση με της μικρότερες μπαταρίες που θα δίνουν στο αυτοκίνητο περίπου 430 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Για περισσότερα μείνετε συντονισμένοι στο Ν01  ΜΜΕ για το αυτοκίνητα στην Ελλάδα, στο newsauto.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι γίνεται με το αυτοκίνητο της Sony;
Vision-S: Η Sony προχωράει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου της (VIDEO)
Επίσημα η BMW ix M60