Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα η BMW ix M60

Ελλάδα 21:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα η BMW ix M60

ΝΕΑ

Επίσημα η BMW ix M60

ΝΕΑ

Αυτή είναι η ναυαρχίδα της BMW διευρύνοντας τα ηλεκτρικά του M-Division. Αποδίδει 619 άλογα και ολοκληρώνει την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα. Στην Γερμανία η τιμή της ix M60 ξεκινά από τις 130.200€, λανσάρισμα από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι τώρα το ισχυρότερο ηλεκτρικό στην γκάμα της BMW ήταν η i4 M50 των 540 ίππων. Στο εξής το θρόνο της θα πρέπει να τον μοιράζεται με την ix M60 που παρουσιάστηκε και επίσημα από την γερμανική εταιρία στο Λας Βέγκας αποτελώντας ένα νέο ορόσημο στην 50χρονη ιστορία του M-Division.

Με ισχύ 619 ίππων (455 kW), μέγιστη ροπή 1.015 Nm σε Sport Mode (1.100 Nm με ενεργοποιημένο το Launch Control) η ix M60 υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις χάρη στα δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Εδώ να πούμε πως τα παραπάνω νούμερα ισχύουν για το μέγιστο και έως 10 δευτερόλεπτα αφού η κανονική ισχύς είναι στα 397 kW. Το ειδικό για τα μοντέλα Μ σύστημα ηλεκτροκίνησης καταφέρνει να διατηρεί την απόδοσή του στα υψηλά φορτία, με αποτέλεσμα η αύξηση της ταχύτητας να παραμένει επίσης σχεδόν σταθερή μέχρι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η αυτονομία της iX M60, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, φτάνει τα 566 χιλιόμετρα. Η μπαταρία υψηλής τάσης (πιθανότατα χωρητικότητας 106.3 kWh) τοποθετείται χαμηλά στο δάπεδο του αυτοκινήτου χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους του οχήματος, το οποίο εξασφαλίζει ευέλικτη συμπεριφορά και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες.

Η φιλοσοφία του αλουμινένιου πλαισίου τύπου space frame και η χρήση πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP) σε μέρη όπως η οροφή, τα πλαϊνά και το πίσω τμήμα, αποτελούν ένα ευφυές μίγμα υλικών που αυξάνει την ακαμψία, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος. Η χρήση CFRP για τη μείωση του βάρους έχει μακρά παράδοση στην BMW M GmbH. Το ιδιαίτερα ελαφρύ high-tech υλικό έχει ήδη πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα συνδυάζοντας αυξημένες επιδόσεις και μειωμένο βάρος στην BMW M3 CSL, που λανσαρίστηκε το 2003.

Advertisement

Οι μπλε δαγκάνες του σπορ συστήματος φρένων με λογότυπο M, οι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις και τα λογότυπα M με νέο φινίρισμα στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και το πίσω τμήμα του οχήματος επισημαίνουν τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα της iX M60. Οι αεροδυναμικές ζάντες 22 ιντσών σε αποκλειστική σχεδίαση Titanium Bronze διατίθενται προαιρετικά.

Advertisement

Η τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων iDrive βελτιώνει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 8 και έχει σχεδιαστεί με ξεκάθαρη έμφαση στη λειτουργία μέσω αφής του BMW Curved Display και την διαδραστικότητα με τον αναβαθμισμένο προσωπικό ψηφιακό βοηθό BMW Intelligent Personal Assistant.

Advertisement

Η iX M60 κατασκευάζεται μαζί με τις υπόλοιπες εκδόσεις του αμιγώς ηλεκτρικού Sports Activity Vehicle (SAV) στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Το παγκόσμιο λανσάρισμα στην αγορά θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
BMW M3 Touring: Για τους ατίθασους οικογενειάρχες
Η BMW καλωσορίζει το 2022 μέσα από τις οθόνες των μοντέλων της
Στην τελική ευθεία οι δοκιμές της BMW i7 (+video)