Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Γλασκώβη: 554 εκατ. ευρώ για ποδηλατοδρόμους!

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γλασκώβη: 554 εκατ. ευρώ για ποδηλατοδρόμους!

Mobility

Γλασκώβη: 554 εκατ. ευρώ για ποδηλατοδρόμους!

Mobility

Η πόλη φιλοδοξεί να προσθέσει επιπλέον 270 χιλιόμετρα στο ήδη υπάρχον δίκτυο κίνησης ηλεκτρικών ή μη ποδηλάτων.

Advertisement
Advertisement

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλασκώβης αποκάλυψε τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη που θα οδηγούν σε όλα τα μέρη της Γλασκώβης.

Τα σχέδια που κυκλοφόρησαν ως μέρος μιας νέας στρατηγικής για την προώθηση των καθαρών μετακινήσεων, θα προσθέσουν 270 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων υψηλής ποιότητας και βελτιωμένους πεζόδρομους κατά μήκος των κύριων δρόμων στη Γλασκώβη.

Advertisement
Advertisement

Η Δημοτική σύμβουλος Anna Richardson, υπεύθυνη για την Αειφορία και τη μείωση των εκπομπών ρύπων, δήλωσε: «Η ασφάλεια αποτελεί τον πρώτο λόγο που αποθαρρύνει τους ανθρώπους από τη χρήση ποδηλάτων για τις μετακινήσεις τους. Το υπάρχον δίκτυο ποδηλατοδρόμων επεκτείνεται και το έργο Spaces for People βοήθησε να φανεί η όρεξη για αλλαγή. Δημιουργώντας ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων και σχετικών πεζοδρόμων που φτάνει σε κάθε γωνιά της πόλης, θα μεγιστοποιήσουμε την ευκαιρία ώστε τα ποδήλατα να αποτελούν την πρώτη επιλογή στις μετακινήσεις των πολιτών. Ο πληθυσμός της Γλασκώβης συνεχίζει να αυξάνεται με προφανή συνέπεια τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους εξαιτίας της αύξησης των μετακινήσεων. Για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στο μέλλον, πρέπει να παρέχουμε εναλλακτικές λύσεις στους ανθρώπους για να μετακινηθούν στην πόλη. Έχοντας ένα αξιόπιστο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που είναι εύκολα προσβάσιμο σε κάθε σπίτι και σχολείο σε όλη την πόλη, μπορούμε να αρχίσουμε να αντιστρέψουμε μια κατάσταση καθώς οι μισές μετακινήσεις με αυτοκίνητα στη Γλασκώβη δεν υπερβαίνουν τα 3 χιλιόμετρα! Μειώνοντας την εξάρτησή μας από τα ΙΧ για την περιήγηση στη Γλασκώβη, μπορούμε να αρχίσουμε να μειώνουμε τον αντίκτυπο του άνθρακα του συστήματος μεταφορών μας. Η ενθάρρυνση μιας στροφής προς την πιο βιώσιμη μορφή μεταφοράς που έχουμε στη διάθεσή μας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια της Γλασκώβης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η στρατηγική προορίζεται να συμμετάσχει στο πρόσφατο Σχέδιο της Βιώσιμης Γειτονιάς του συμβουλίου, το οποίο επιδιώκει επίσης να μειώσει την εξάρτηση των πολιτών από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Παρέχει επίσης εστίαση στην κατάρτιση και την εκπαίδευση εντός των σχολείων, αλλά επίσης αναζητά ομάδες που δεν ασχολούνται με το περπάτημα και το ποδήλατο.

Εκτιμάται ότι το προβλεπόμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα κοστίσει 470 εκατομμύρια λίρες (554 εκατ. ευρώ) και έχει ξεκινήσει η συνεργασία με την κυβέρνηση της Σκωτίας για την πρόσβαση σε οικονομική υποστήριξη από τον ενεργό εθνικό προϋπολογισμό καθαρών μετακινήσεων.

Advertisement

Η ενεργή στρατηγική στις πράσινες μετακινήσεις παρουσιάστηκε σε έγγραφο στην Επιτροπή Ανάπτυξης Πολιτικής Περιβάλλοντος, Μείωσης εκπομπών CO2 και Αειφορίας και η στρατηγική θα αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα, που είναι οι ποδηλατόδρομοι σου;
Αλλάζουν όλα στην Αθήνα – Που είναι οι ποδηλατόδρομοι;
Έκλεβε ποδήλατα και τα πουλούσε μέσω social media!

Advertisement