Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έκλεβε ποδήλατα και τα πουλούσε μέσω social media!

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκλεβε ποδήλατα και τα πουλούσε μέσω social media!

Mobility

Έκλεβε ποδήλατα και τα πουλούσε μέσω social media!

Mobility

Ο αλλοδαπός συνελήφθη από την ΕΛΑΣ και κατασχέθηκαν 8 ποδήλατα, 2 μαχαίρια και 4.705 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι κλοπές ποδηλάτων κυρίως στην Αττική και η Ελληνική Αστυνομία έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα αστυνομικών ώστε να αντιμετωπίσει τη νέα εγκληματική δράση που καταγράφει μεγάλη άνοδο.

Μάλιστα πρόσφατα συνελήφθη και ένας αλλοδαπός για πώληση κλεμμένων ποδηλάτων μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (social media) ο οποίος και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών ποδηλάτων που διαπιστώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ΕΛΑΣ συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών με σκοπό την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας πωλούνται διάφορα προϊόντα, εντοπίστηκαν αγγελίες στις οποίες διατίθεντο προς πώληση ποδήλατα σε ανυποψίαστους αγοραστές, κάποια εκ των οποίων όπως εξακριβώθηκε ήταν κλεμμένα.

Η στοχευμένη έρευνα κατέληξε στην ταυτοποίηση του ατόμου που διέθετε τα κλεμμένα ποδήλατα προς πώληση σε έτερα άτομα, που δημιουργούσαν τις σχετικές αγγελίες και κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Advertisement

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 ποδήλατα, μπαλτάς, μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 4.705 ευρώ.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπής ποδηλάτων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την προέλευση των υπόλοιπων κατασχεθέντων ποδηλάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hλεκτρικά scooters πωλούνται παράνομα ως… ποδήλατα με αυξημένη επιδότηση!
Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Είχε ξαφρίσει πάνω από 30 ποδήλατα στα Βόρεια Προάστια