Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο Bubble Car της GM προέβλεψε το μέλλον; (+vid)

Ελλάδα 7:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο Bubble Car της GM προέβλεψε το μέλλον; (+vid)

ΝΕΑ

Ποιο Bubble Car της GM προέβλεψε το μέλλον; (+vid)

ΝΕΑ

Η General Motors ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ποικιλία ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Cadillac Lyriq και GMC Hummer EV. Ωστόσο, πειραματίζονται με ηλεκτρικά οχήματα εδώ και δεκαετίες.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο περίεργα παρουσιάστηκε το 1969 στην εκδήλωση «Progress of Power» της GM στο Warren του Michigan. Μιλάμε για το XP 512E που ήταν ένα παράξενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με φυσαλίδες.

Χρεωμένο ως αστικό EV, το XP 512E ήταν διθέσιο με γυάλινο θόλο που άνοιγε προς τα πάνω για να αποκαλύψει την καμπίνα. Εάν αυτό δεν ήταν αρκετά ενδιαφέρον, τότε ολόκληρο το μπροστινό μέρος άνοιγε προς τα έξω προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένης της δουλειάς του ως αστικού μέσου, το XP 512E ήταν πολύ μικρό. Το μοντέλο είχε μήκος μόλις 2.192 mm, πλάτος 1.422 mm και μεταξόνιο μόλις 1.321 mm. Αυτό κάνει το μοντέλο 503 mm μικρότερο και 241 mm στενότερο από το Smart ForTwo EQ. Το μεταξόνιο του ForTwo έχει μήκος 552 mm. Χάρη στο μικρό του μέγεθος και το αμάξωμα από fireglass, το XP 512E ήταν εξαιρετικά ελαφρύ. Ζύγιζε παρακαλώ μόλις 567 κιλά παρά το γεγονός πως είχε μπαταρία μολύβδου οξέος 84 volt και επιπλέον μπαταρία 12 volt για την απαραίτητη τροφοδοσία των υπόλοιπων αξεσουάρ του.

Όπως πολλά άλλα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα, οι προδιαγραφές του είχαν ενδιαφέρον. Όταν ταξιδεύετε με ταχύτητα 40 km/h), το XP 512E είχε αυτονομία μέχρι 93 km. Στην τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περίπου στα 48 km/h, αυτή έπεφτε στα 76 km. Εάν το XP 512E είχε τεθεί σε παραγωγή, η επαναφόρτιση θα ήταν ένα συχνό φαινόμενο. Δυστυχώς, χρειάζεται περίπου 7 ώρες στη συγκεκριμένη διαδικασία, χρησιμοποιώντας μια οικιακή πρίζα 115 volt.

Advertisement