Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένας κινητήρας μηχανολογικό θαύμα (video)

Ελλάδα 17:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένας κινητήρας μηχανολογικό θαύμα (video)

ΝΕΑ

Ένας κινητήρας μηχανολογικό θαύμα (video)

ΝΕΑ

Η εταιρεία Haltech, μας παρουσιάζει το νέο της δημιούργημα, έναν κινητήρα που βασίζεται στην αρχιτεκτονική LS της General Motors.

Advertisement
Advertisement

 

Αφορμή για την κατασκευή του νέου μοτέρ ήταν να πιστοποιηθεί η αντοχή των προϊόντων της Haltech, πιο συγκεκριμένα των μονάδων ελέγχου και διαχείρισης κινητήρων (ECU). Για το λόγο αυτό η Αυστραλιανή εταιρεία συνεργάστηκε με την Race Cast Engineering και δημιούργησαν ένα 12κύλινδρο σύνολο σε διάταξη V, το οποίο περιλαμβάνει αλουμινένιο μπλοκ, custom πολλαπλή εισαγωγής και στροφαλοφόρο άξονα. Ο εν λόγω κινητήρας βασίζεται στην αρχιτεκτονική «LS», που μας είναι γνωστή από τις Chevrolet Corvette, ενώ διαθέτει τα εργοστασιακά πιστόνια και μπιέλες, με τη διαδρομή των εμβόλων μέσα στον κύλινδρο να είναι 9 εκατοστά.

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό του V12 συνόλου αποτελεί τόσο ο κυβισμός, που φτάνει τα 9,7 λίτρα, αλλά και η χρησιμοποίηση όχι ενός, όχι δύο, αλλά τεσσάρων συνολικά turbo GT3582R της Garrett, κάθε ένα με την δική του βαλβίδα ανακούφισης (wastegate) 40 χιλιοστών της Turbosmart. Να αναφέρουμε ότι τα turbo μπορούν να λειτουργήσουν υπό άκρως απαιτητικές συνθήκες, με πίεση έως και 7 psi, ενώ αρκετά τμήματα του κινητήρα έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία 3D printing. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ακριβή ισχύ του, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τελευταίες δοκιμές του στο δυναμόμετρο.