Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Instacar: Το τέλος του παραδοσιακού leasing!

Ελλάδα 4:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Instacar: Το τέλος του παραδοσιακού leasing!

ΝΕΑ

Instacar: Το τέλος του παραδοσιακού leasing!

ΝΕΑ

To leasing, έχει επεκταθεί στην εποχή μας και πολλές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε αυτό, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. Είναι εύκολο να αλλάξει; Αν ναι, με ποιον τρόπο και από ποια εταιρεία;

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια το leasing έχει προστεθεί μεταξύ των επιλογών τού υποψήφιου αγοραστή καινούργιου αυτοκινήτου.

Τα κύρια πλεονεκτήματά του, που είναι η χρήση τού οχήματος το οποίο επιθυμεί να έχει κάποιος, πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα, χωρίς να έχει την έγνοια της συντήρησής του, όπως και η δυνατότητα αλλαγής του αυτοκινήτου όταν συμπληρωθεί το συμπεφωνημένο χρονικό διάστημα, είναι ελκυστικά.

Μια συμφωνία leasing προϋποθέτει τη μακροχρόνια δέσμευση αυτού που επιλέγει τη συγκεκριμένη λύση, τόσο με το συμβόλαιο όσο και με την εμπλοκή κάποιας τράπεζας και φυσικά με την καταβολή του μηνιαίου μισθώματος. Θα μπορούσε κάποιος να μην έχει αυτές τις δεσμεύσεις αλλά να επωφελείται από τα πλεονεκτήματα του leasing;

Advertisement
Advertisement

Το instacar έχει τη λύση!
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αυτό είναι η υπηρεσία του instacar, της πρώτης εταιρείας που εφάρμοσε το ευέλικτο leasing στην Ελλάδα, αλλάζοντας ό,τι γνωρίζαμε ως τώρα για την παραδοσιακή διαδικασία της χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Advertisement

Το instacar, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2019 κι από τότε έχει φτάσει να έχει περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα στους δρόμους της χώρας μας, παρά τα προβλήματα που έφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε έως τώρα.

Τι είναι η υπηρεσία instacar;
Κάθε ένα από τα οχήματα που έχουν ενταχθεί σε αυτή, αλλά και όσα πρόκειται να ενσωματωθούν στον διαθέσιμο στόλο της μελλοντικά, μισθώνονται κυριολεκτικά με τον μήνα. Ο οδηγός δύναται ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει ή να αγοράσει το όχημα, ενώ έχει τη δυνατότητα να το αντικαταστήσει και με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, σε περίπτωση που αλλάξουν οι μεταφορικές ανάγκες του.

Advertisement

Συνεπώς, το instacar δεν προσφέρει μόνο ακριβώς τις ίδιες παροχές με το παραδοσιακό leasing αλλά ακόμα περισσότερες, όπως η αλλαγή αυτοκινήτου ή η διακοπή συμβολαίου ανά πάσα στιγμή.

Τι χρειάζεται για να επωφεληθώ από το instacar;
Στο instacar, χρειάζεται μόνο το instastart. Αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο είναι η εγγραφή στην υπηρεσία η οποία έχει κόστος 270 ευρώ +ΦΠΑ και διαρκεί εφ’ όρου ζωής. Το δεύτερο ισούται με ένα μηνιαίο μίσθωμα του leasing μεταχειρισμένων και καινούργιων οχημάτων.

Advertisement

Σε περίπτωση που ο μισθωτής κρατήσει το όχημα για διάστημα έως 18 μήνες, το ποσό αυτό τού επιστρέφεται ως δωρεάν ο 19ος μήνας. Συνεπώς, ο υποψήφιος μισθωτής δεν έχει την υποχρέωση να καταβάλλει την προκαταβολή που απαιτείται σε μια συμφωνία τού παραδοσιακού leasing η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 20-25% της αξίας του οχήματος.

Με το instacar, αν ο μισθωτής έχει αλλάξει όχημα, γίνεται ο αντίστοιχος συμψηφισμός. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να εξαγοράσει το όχημα, αυτό το ποσό συνυπολογίζεται στην τελική τιμή αγοράς

Τέλος, ακολουθώντας την τάση της εποχής μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν το instacar και για τις λύσεις μικροκινητικότητας leasing ebikes & leasing escooters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Instacar
Γιατί οι Έλληνες στρέφονται στο Leasing;
Υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρικών εταιρικών ΙΧ από το 2024!