Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο teaser για την BMW iX1

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο teaser για την BMW iX1

Mobility

Επίσημο teaser για την BMW iX1

Mobility

Η γερμανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μία πρώτη επίσημη εικόνα που προλογίζει τον ερχομό της iX1.

Advertisement
Advertisement

Το επόμενο σημαντικό ηλεκτρικό μοντέλο για την BMW είναι η iX1, η οποία θα αποτελέσει την βάση στην γκάμα και επομένως και την πιο προσιτή οικονομικά πρόταση. Εκτός απροόπτου θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά για να λανσαριστεί από τις αρχές του 2023.

Από πλευράς όγκου η iX1 θα τοποθετείται απέναντι στην συμβατική X1, ενώ από πλευράς ανταγωνισμού θα τοποθετείται απέναντι στην Mercedes EQA. Σχεδιαστικά δεν υπάρχει κάτι άλλο επίσημο πέρα από την αποκλειστική ψηφιακή εικόνα που έχουμε εξασφαλίσει και που τη βλέπετε παρακάτω.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, από όσο μπορούμε να διακρίνουμε από το teaser βλέπουμε την χαρακτηριστική μάσκα της BMW που σταματά πάνω από τον προφυλακτήρα και το περίγραμμα να τονίζεται με μπλε. Όσο για τους προβολείς διακρίνεται το ίχνος των LED σε σχήμα μπούμερανγκ.

Οι πιο κόμπακτ διαστάσεις της iX1 πιθανότατα θα επηρεάσουν και τη χωρητικότητα των μπαταριών με τις οποίες θα εφοδιάζεται, κάτι που σημαίνει πως η αυτονομία θα είναι μικρότερη από αυτή των μεγαλύτερων μοντέλων- μάλλον εύλογα. Οι φήμες που ακολουθούν την εξέλιξη του αυτοκινήτου, κάνουν λόγο για εκδόσεις με ένα και δύο ηλεκτροκινητήρες, πράγμα που με τη σειρά του μεταφράζεται σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο αλλά και στους τέσσερις τροχούς.

Συγκεκριμένα, πηγές εκ των έσω αναφέρουν ότι η νέα iX1 θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα φέρει τον κωδικό 30e και θα τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ., ενώ η δεύτερη (40e) θα έχει την μεγαλύτερη των 90 kWh, άρα και αυξημένη αυτονομία της τάξεως των 550 χλμ.

Advertisement

Σύμφωνα με την προϊοντική στρατηγική της BMW, η ηλεκτρική iX1 αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2023, ενώ νωρίτερα θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της X1 σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και plug-in hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η νέα, πανίσχυρη BMW M4 CSL
Η ανανεωμένη σειρά 3 της BMW προετοιμάζεται
Τα μελλοντικά μοντέλα της BMW θα χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα

Advertisement