Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων!

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων!

Mobility

Άνοδο-ρεκόρ σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων!

Mobility

Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών και απλών ποδηλάτων σε αξία στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 19,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021.

Advertisement
Advertisement

Το 2021 η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Ποδηλάτων συνέχισε την ραγδαία ανάπτυξή της σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων στα ηλεκτρικά αλλά και στα απλά ποδήλατα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του European Bicycle Industry and Market Profile που συλλέγει το CONEBI.

Κατά το δεύτερο έτος της πανδημίας, η ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρικά και απλά ποδήλατα συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα–παράλληλα με τη συνολική αυξημένη πολιτική προσοχή στη βιώσιμη και ενεργό κινητικότητα. Ως αποτέλεσμα, το 2021 οι πωλήσεις ηλεκτρικών και μη ποδηλάτων έφτασαν σε ρεκόρ όλων των εποχών, ξεπερνώντας το όριο των 22 εκατομμυρίων μονάδων για πρώτη φορά από τότε που η CONEBI άρχισε να συλλέγει τα στοιχεία το 2000.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη άνοδο της ζήτησης σε ηλεκτρικά ποδήλατα, η οποία ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια πωλήσεις. Οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών και απλών ποδηλάτων σε αξία ξεπέρασαν τα 19,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 7,5% σε σύγκριση με το 2020.

Εξετάζοντας την παραγωγή ηλεκτρικών και απλών ποδηλάτων, διαπιστώνει κανείς ότι καταγράφηκε αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με το 2020, που αντιστοιχεί σε ελαφρώς περισσότερες από 16 εκατομμύρια μονάδες στην Ευρώπη το 2021. Η παραγωγή εξαρτημάτων και αξεσουάρ ποδηλάτων αυξήθηκε επίσης το 2021, φτάνοντας σε αξία τα 6 δισ. ευρώ (από 3 δισ. ευρώ το 2020).

«Η ανανέωση λαμβάνει χώρα και στον κλάδο των ηλεκτρικών και απλών ποδηλάτων και οι γνωστές διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας πυροδοτούν ένα νέο κύμα εκβιομηχάνισης στην Ευρώπη. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο, αλλά αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για το ευρωπαϊκό βιομηχανικό οικοσύστημα να αναπτυχθεί βιώσιμα στο μέλλον. Η άνοδος της τοπικής παραγωγής – ξεκινώντας από την κατασκευή εξαρτημάτων– και της εγγύτητας με τον καταναλωτή, αποτελούν ουσιαστικό μέρος της μετάβασης», περιγράφει ο Erhard Büchel, Πρόεδρος της CONEBI.

Advertisement

Το 2021 οι συνολικές επενδύσεις του κλάδου έφθασαν σε επίπεδο άνω του 1,75 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 17% σε σύγκριση με το 1,5 δισ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

Οι άμεσες θέσεις εργασίας στη μεταποίηση αυξήθηκαν από περισσότερες από 77.500 το 2020 σε σχεδόν 87.000 το 2021, γεγονός που ανεβάζει το σύνολο των άμεσων/έμμεσων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη σε μια εκτίμηση περίπου 170.000 ατόμων. Επιπλέον, πάνω από 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνταν στον κλάδο  στην Ευρώπη το 2020 και για το 2021 ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σε ποσοστό έως και 10%.

Advertisement

«Χαίρομαι που βλέπω ότι ο κλάδος μας – όσον αφορά τη δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας, τη βιώσιμη τοπική παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, την καινοτομία και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα – συμβάλλει συγκεκριμένα στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθιστώντας τον κλάδο έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πράσινη Οικονομία» – δηλώνει ο Manuel Marsilio, Γενικός Διευθυντής της CONEBI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Μπλόκο» στα ηλεκτρικά ποδήλατα αμφιβόλου ποιότητας!
Προσοχή! Χιλιάδες επικίνδυνα ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα
Ξεχάστε τα φθηνά ηλεκτρικά ποδήλατα από την Κίνα!