Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αθήνα!

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αθήνα!

Mobility

Χιλιάδες ηλεκτρικά ποδήλατα στην Αθήνα!

Mobility

Ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει τον ποδηλατικό γύρο της πόλης σε συνδυασμό με το μεγάλο φεστιβάλ για e-Bikes.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα, το ΔΕΗ ebike Festival, θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Μάϊου 2022, στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), με μεγάλο χορηγό τη ΔΕΗ.

Συμμετέχοντες στη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ΔΕΗ ebike Festival και να γνωρίσουν το πιο δημοφιλές μέσο αστικής μετακίνησης, ψυχαγωγίας και άσκησης.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από 50 κορυφαία μοντέλα με ηλεκτρική υποβοήθηση από εταιρείες διεθνούς κύρους, ανάμεσά τους και ελληνικές, ειδικά κατασκευασμένη πίστα για δωρεάν δοκιμές σε μοντέλα για κάθε χρήση, παιχνίδι δεξιοτεχνίας και αναμνηστικά δώρα, θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής.

Στο ΔΕΗ ebike Festival, εκτός από λύσεις για βιώσιμη μετακίνηση, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν παράλληλα λύσεις για την ενέργεια και τρόπους μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος του νοικοκυριού ή της επιχείρησής τους. Η ομάδα της ΔΕΗ θα βρίσκεται εκεί για να συστήσει τη νέα πλατφόρμα ΔΕΗ myEnergy,έναν νέο κόσμο με συμβουλές για καλύτερη διαχείριση της κατανάλωσης στο σπίτι, τον ψηφιακό σύμβουλο εξοικονόμησης ενέργειας ΔΕΗ myEnergyCoachκαι φυσικά τα πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας, όπως το GreenPassπου εγγυάται ενέργειααπό ΑΠΕ, το MyHomeOnline, το eselfmetering, τη νέα ολοκληρωμένη λύση για ψύξη – θέρμανση myEnergyHeatpump κ.α.

Σχετικά με τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας

Advertisement

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη, καθώς αναδεικνύει την ιστορικότητά της αλλά και την ανάγκη για βιώσιμη αστική μετακίνηση και άθληση. Από το 1987 είναι ο πλέον μαζικός αθλητικός θεσμός της Αθήνας για το ποδήλατο, με συμμετοχές που φθάνουν τους 10.000 ποδηλάτες.

Η μεγάλη αυτή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 29 Μαΐου, προσκαλώντας φίλους του ποδηλάτου κάθε ηλικίας να διασχίσουν τη διαδρομή των 5χλμ ή τη διαδρομή των 15χλμ.

Advertisement

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει ηλεκτρονικά από τις 12 Μαΐου 2022 στο podilatikos.opanda.gr και θα παραμείνουν ανοικτές έως την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 23:59.

Η εκκίνηση και των δύο διαδρομών θα δοθεί από την πλατεία Συντάγματος, στις 10:00 των 15χλμ. και στις 11:15 των 5χλμ. Ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα γίνει επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Συνεχίζοντας με συνέπεια την αποστολή της για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας, η ΔΕΗ επενδύει στις ΑΠΕ, προσφέρει ψηφιακές, πράσινες υπηρεσίες και εστιάζει στη συμβουλευτική, με λύσεις που εξασφαλίζουν οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Advertisement

Στηρίζοντας ενέργειες που δημιουργούν όφελος για την κοινωνία, όπως τον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας, η ΔΕΗ αποδεικνύει έμπρακτα τη στρατηγική της κατεύθυνση για ένα καλύτερο, βιώσιμο και πιο πράσινο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή με τα φθηνά ηλεκτρικά ποδήλατα!
Η Κομισιόν στηρίζει τα ηλεκτρικά ποδήλατα…
Ηλεκτρικά ποδήλατα: “Ορθοπεταλιά” στο μέλλον!