Live Κίνηση
Περισσότερα
DEI-BLUE

Με τη ΔΕΗ blue φορτίζετε γρήγορα και παντού!

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τη ΔΕΗ blue φορτίζετε γρήγορα και παντού!

DEI-BLUE

Με τη ΔΕΗ blue φορτίζετε γρήγορα και παντού!

DEI-BLUE

Με πάνω από 1.700 φορτιστές και ένα ταχύτατα αναπτυσσόμενο δίκτυο ταχυφορτιστών, η ΔΕΗ blue κάνει το ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο γρήγορο και απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας τον προηγούμενο αιώνα, η ΔΕΗ αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Μέσω της ΔΕΗ blue δημιουργείται με ταχύτατους ρυθμούς ένα δίκτυο φορτιστών και μία σειρά υπηρεσιών για να κάνουν την βιώσιμη κινητικότητα προσιτή και εύκολα προσβάσιμη σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Το πιο σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα μας είναι η επέκταση του δικτύου δημόσιας φόρτισης. Και η ΔΕΗ blue είναι αυτή την στιγμή ο πρωταγωνιστής πάροχος, καθώς διαθέτει ήδη πάνω από 1.700 σημεία φόρτισης.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ αυτών και πάνω από 80 σημεία ταχυφόρτισης, με ισχύ έως και 300 kW DC,στα οποία μπορούν να φορτίσει κανείς τη μπαταρία του BEV του μέσα σε μόλις 18 λεπτά (από το 10 στο 80% της χωρητικότητάς της σε 18 λεπτά και ανάλογα με τον τύπο του οχήματος). Οι ταχυφορτιστές αυτοί είναι τοποθετημένοι σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας μας εξασφαλίζοντας την ευρύτερη δυνατή κάλυψη.

Οι ταχυφορτιστές υψηλής ισχύος της ΔΕΗ blue, εκτός από την ταχύτητά τους, παρέχουν και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα. Όπως για παράδειγμα την ειδική σήμανση για ασφαλείς θέσεις φόρτισης ή τα συστήματα στήριξης καλωδίων φόρτισης (cable management) τα οποία είναι ιδιαίτερα πρακτικά και εξυπηρετικά.

Advertisement

Αυτό το δίκτυο διαρκώς επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς στόχος της εταιρίας είναι να έχει παρέχει στους Έλληνες οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων πάνω 10.000 φορτιστές έως το 2027, προκειμένου τα μακρινά ταξίδια να γίνουν πιο εύκολα και χωρίς κανένα άγχος για την αυτονομία.

Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου για να μπει στον κόσμο των υπηρεσιών της ΔΕΗ blue είναι να κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή της εταιρίας, η οποία διατίθεται τόσο για τηλέφωνα με iOS όσο και Android.

Advertisement

To ιδιαίτερα σύγχρονο app επιτρέπει στους οδηγούς να σχεδιάσουν την διαδρομή τους με βάση τους φορτιστές της ΔΕΗ blue που θα συναντήσουν, να αναζητήσουν τον πιο κοντινό φορτιστή και να έχουν μία εικόνα για τη διαθεσιμότητα και την κατάστασή τους.

Μάλιστα, τα εγγεγραμμένα μέλη της εφαρμογής έχουν κάποιες επιπλέον παροχές όπως τις χαμηλότερες τιμές φόρτισης καθώς και πρόσβαση σε εξατομικευμένες υπηρεσίες για ένα ακόμα πιο ασφαλές και άνετο ταξίδι.

Advertisement

Μέσω της εφαρμογής και της υπηρεσίας «Ταξίδια ΔΕΗ blue» μπορούν να οργανώσουν την διαδρομή τους, προγραμματίζοντας εκ των προτέρων τις στάσεις και τους χρόνους φόρτισης στα σημεία που τους εξυπηρετούν καλύτερα.

Μπορούν επίσης να κάνουν κράτηση του ταχυφορτιστή έως και μισή ώρα πριν φθάσουν στο σημείο, έτσι ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα βρουν ελεύθερη τη θέση όταν θα την χρειαστούν, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο ιδίως σε ώρες και περιόδους αιχμής.

Η εφαρμογή παρέχει επίσης την δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε ο οδηγός να προσαρμόζει τον τρόπο που χειρίζεται το όχημα με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση της ενέργειας της μπαταρίας.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι για μία ακόμα φορά η ΔΕΗ είναι ο βασικός πυλώνας για τη μετάβαση της χώρας μας σε μία νέα τεχνολογική επανάσταση. Μέσω των καινοτόμων ιδεών και το μοντέλο της ταχείας ανάπτυξης του δικτύου της, η ΔΕΗ blue είναι αυτή την στιγμή ο κυρίαρχος πάροχος βιώσιμης κινητικότητας στην χώρα μας.

Ο καλύτερος σύντροφος για τον οδηγό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θέλει να απολαμβάνει τις δυνατότητες της νέας εποχής χωρίς το άγχος της φόρτισης και με την βεβαιότητα ότι θα έχει στην διάθεσή του τις πιο πρωτοποριακές και αξιόπιστες υπηρεσίες που θα κάνουν το ταξίδι του όσο πιο απολαυστικό γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΔΕΗ blue: Πάσχα με πάνω από 1.500 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα
ΔΕΗ blue: Καινοτόμες υπηρεσίες και νέες παροχές για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα
ΔΕΗ blue: Φέρνει την ηλεκτροκίνηση πιο κοντά