Live Κίνηση
Περισσότερα
DACIA-JOGGER

Κάτω από την επιφάνεια του Dacia Jogger

Ελλάδα 7:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάτω από την επιφάνεια του Dacia Jogger

DACIA-JOGGER

Κάτω από την επιφάνεια του Dacia Jogger

DACIA-JOGGER

Με δοκιμασμένα μηχανικά μέρη από φημισμένα μοντέλα του ομίλου, άπλετους χώρους στο εσωτερικό, θέσεις έως και για επτά επιβάτες, μεγάλη αυτονομία και επίσης οικονομικό σε κτήση και χρήση, το νέο Dacia Jogger ήρθε για να μείνει.

Advertisement
Advertisement

Το Jogger σαν έτοιμο από καιρό κάνει τα σωστά βήματα που αναμένεται να του εξασφαλίσουν την εμπορική επιτυχία από την αρχή του βίου του. Η πλατφόρμα CMF στην οποία βασίζεται παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Sandero και αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής της Dacia για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C.

Το νέο Dacia Jogger διαθέτει αμάξωμα που φτάνει τα 4,55 μέτρα, προσφέροντας την ευρυχωρία και την ευελιξία ενός μοντέλου κατηγορίας C. Κατασκευασμένο πάνω σε μια σύγχρονη αλλά συνάμα και δοκιμασμένη για τις αξίες της πλατφόρμα, το νέο Dacia Jogger επιτυγχάνει τον περιορισμό των κραδασμών χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική και άκαμπτη δομή του.

Advertisement
Advertisement

Η δομή του αμαξώματος περιλαμβάνει ενισχύσεις στο μπλοκ του κινητήρα (πλευρικές δοκούς και υποπλαίσιο στο κάτω μέρος) και στο χώρο των επιβατών. Οι αισθητήρες πίεσης στις πόρτες, σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο, παρέχουν έγκαιρη αναγνώριση των πλευρικών συγκρούσεων και επομένως ταχύτερη ενεργοποίηση των πλευρικών και των αερόσακων τύπου κουρτίνας, που προστατεύουν τις περιοχές της κοιλιάς, του στήθους και του κεφαλιού.

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Jogger εξοπλίζεται με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, όπως είναι δηλαδή, το Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist), το Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning), το σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης (Park Assist) και το σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist).

Advertisement

Το νέο Dacia Jogger εξοπλίζεται εκτός από τον διπλό κινητήρα υγραερίου-βενζίνης και με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων (81kW). Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με μέγιστη ροπή 200Nm στις 2.900σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Dacia Jogger.

Advertisement

Ο νέος TCe 110 ενσωματώνει μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, αντλία λαδιού μεταβλητής γεωμετρίας και χρήση πολλών υλικών υψηλής απόδοσης, που συνδυάζονται για να αυξήσουν την απόδοση και να μειώσουν την κατανάλωση. Η ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής, το φίλτρο μικροσωματιδίων και το κεντρικό μπεκ καυσίμου συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών του CO2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Dacia Jogger από το 2023 και υβριδικό
Αυτή είναι η καρδιά του νέου Dacia Jogger
Dacia Jogger: Με κορυφαίους χώρους και ανέσεις για επτά