Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUPRA Formentor: Σαλόνι υψηλής τεχνολογίας και οδηγικής απόλαυσης

Ελλάδα 10:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Formentor: Σαλόνι υψηλής τεχνολογίας και οδηγικής απόλαυσης

Cupra 2022

CUPRA Formentor: Σαλόνι υψηλής τεχνολογίας και οδηγικής απόλαυσης

Cupra 2022

Mε το Formentor η CUPRA συνδυάζει ιδανικά τον σπορ χαρακτήρα με την πρακτικότητα ενός SUV. Kάτι που φαίνεται ακόμα πιο έντονα στο εντυπωσιακό σε τεχνολογία όσο και σε οδηγική ένταση σαλόνι του.

Advertisement
Advertisement

Δυναμισμός στο μάξιμουμ. Σπορ χαρακτήρας. Μοναδική σχεδίαση. Δημιουργική ένταση. Ότι και να σκεφτείς κοιτάζοντάς το ένα είναι σίγουρο: Το νέο Formentor από την CUPRA αλλάζει τα δεδομένα στα σύγχρονα SUV φέρνοντας ένα έντονο συναισθηματικό φορτίο και μία πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών, δημιουργώντας ένα γεμάτο προσωπικότητα coupe SUV που ταράζει τα νερά της κατηγορίας του.

Πραγματικά ξεχωριστό ως αισθητική, εντυπωσιάζει με την ευρηματική ιδέα της CUPRA να δημιουργήσει ένα SUV με hatchback στοιχεία και μία κουπέ σπορ αύρα που φέρνει μία εντελώς νέα αντίληψη στην κατηγορία.

Η έντονη και εκφραστική σχεδίαση του αμαξώματος δένει απόλυτα με το κορυφαίας ποιότητας σαλόνι του, το οποίο συνδυάζει μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία με σπορ χαρακτηριστικά και έμφαση στην απόλαυση της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση συνοδεύεται από υλικά υψηλών προδιαγραφών και όμορφες διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα του χρωμίου ή του μαύρου που τονίζουν ακόμα περισσότερο την σπορ πλευρά του αυτοκινήτου.

Για την εξασφάλιση του σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, φροντίζουν τα εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα, με μοναδική στήριξη του σώματος ακόμα και στην πολύ γρήγορη οδήγηση. Η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη πιο χαμηλά από το μέσο SUV της κατηγορίας, κάνοντας τον οδηγό να νιώθει “ένα” με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Το τιμόνι είναι αντίστοιχο του σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, διαθέτοντας το σήμα της εταιρίας και ένα κουμπί Cupra Mode Select μέσω του οποίου υπάρχει πρόσβαση σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης, τα Comfort, Sport, CUPRA και εξατομικευμένο.

Advertisement

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από το δερμάτινο ταμπλό με ραφές χάλκινου χρώματος ενώ υπάρχει ένας οριζόντιος LED περιμετρικός φωτισμός που προσδίδει μία φουτουριστική διάσταση στην καμπίνα, διατρέχοντας από άκρη σε άκρη το ταμπλό.

Το φως αυτό δεν έχει μόνο αισθητικά αποτελέσματα, καθώς παρέχει επίσης και λειτουργίες ασφαλείας, όπως για παράδειγμα ότι γίνεται κόκκινη όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, η αναβοσβήνει πορτοκαλί όταν είναι ενεργοποιημένο το Exit Assist.

Advertisement

Μέσω του εξελιγμένου αυτού συστήματος πολυμέσων ΜΙΒ3 παρέχεται πλήρης έλεγχος του αυτοκινήτου σε όλες τις λειτουργίες του, μεταξύ των οποίων και την ρύθμιση του εσωτερικού κρυφού φωτισμού σε μία μεγάλη γκάμα αποχρώσεων.

Υπάρχει επίσης και φωνητικός έλεγχος μέσω του οποίου γίνεται ακόμα πιο εύκολη η επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο και τις λειτουργίες του. Το σύστημα φωνητικών εντολών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έλεγχο του κλιματισμού Climatronic, την εύρεση του συστήματος πλοήγησης, την αναζήτηση μουσικής, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού, λέγοντας απλά την φράση “Hola, Hola”.

H κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι στις 12 ίντσες, παρέχοντας κορυφαίες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης και παραμετροποίησης. Υπάρχει επίσης διαθέσιμο και ένα ηχοσύστημα Beats Audi με 10 ηχεία κορυφαίας ποιότητας, subwoofer 10 λίτρων στο πορτ-μπαγκάζ, και ενισχυτής ισχύος 340 W.

Το σύστημα συνδυάζει το Full Link system συμβατό τόσο με Apple CarPlay (ασύρματο) όσο και με Android Auto. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να συνδέσουν το τηλέφωνο τους στο όχημα μέσω USB ή μέσω Bluetooth για πρόσβαση στο οικοσύστημα των εφαρμογών τους.

Eκτός από την μεγάλη κεντρική οθόνη, το Formentor διατίθεται και με το Digital Cockpit των 10,25 ιντσών, το οποίο είναι υψηλής ανάλυσης και μεγάλης παραμετροποίησης, έτσι ώστε ο οδηγός να επιλέγει ποιες ενδείξεις θέλει να έχει εμπρός του ανάλογα με την διαδρομή.

Υπάρχει επίσης και η λειτουργία Sport View η οποία αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την CUPRA παρέχοντας πληροφορίες όπως η ισχύς, η πίεση του turbo, η επιτάχυνση G και όποιες άλλες πληροφορίες κρίνονται απαραίτητες για την καθαρόαιμη σπορ οδήγηση.

Η ενσωματωμένη κάρτα SIM και η εφαρμογή Cupra Connect επιτρέπουν στον οδηγό να έχει πρόσβαση σε μία σειρά από χρήσιμες εφαρμογές, ενώ προσφέρει την δυνατότητα και για απομακρυσμένο έλεγχο του αυτοκινήτου από απόσταση, γνωρίζοντας δεδομένα όπως για την θέση στάθμευσης, την κατάσταση του αυτοκινήτου, την διαδικασία φόρτισης και την λειτουργία του Climatronic στις εκδόσεις plug-in hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Οδηγούμε στη Βαρκελώνη το κορυφαίο Cupra Formentor VZ5
Δοκιμή: Cupra Formentor VZ vs Ford Puma ST