Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUBRA Urban Rebel: Επαναστάτης στην ηλεκτρική εποχή

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUBRA Urban Rebel: Επαναστάτης στην ηλεκτρική εποχή

Cupra 2022

CUBRA Urban Rebel: Επαναστάτης στην ηλεκτρική εποχή

Cupra 2022

Η CUPRA μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης με πολλές φρέσκιες ιδέες και καινοτόμες τεχνολογίες για την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η σταδιακή άνοδος της ηλεκτροκίνησης βρίσκει την CUPRA στο ξεκίνημα της αυτόνομης πορείας της ως το σπορ τμήμα της SEAT, κάτι που της δίνει την ώθηση και της ανοίγει τα φτερά ώστε να εφαρμόσει ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο μπορεί να υιοθετήσει η ηλεκτρική εποχή.

Χωρίς τις δεσμεύσεις του παρελθόντος και με όλο το δημιουργικό πεδίο ελεύθερο, η CUPRA θα είναι από τις εταιρίες που θα αφήσουν το στίγμα τους στα χρόνια που έρχονται, καθώς είναι από τις μάρκες που θα μπορούν να συνδυάσουν τα σπορ δεδομένα της εποχής που τελειώνει με τις ανέσεις και τις ευκολίες της ηλεκτροκίνησης που έρχονται.

Η CUPRA έχει μία και μόνη φιλοδοξία, να ανταποκριθεί στην ηλεκτρική επίθεση με την φιλοδοξία να γίνει μία πλήρως εξηλεκτρισμένη μάρκα μέχρι το 2030. Και στην πορεία αυτή έχει ξεκινήσει ήδη με τους καλύτερους οιωνούς, το CUPRA Born.

Advertisement
Advertisement

Ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση και ιδιαίτερα δυναμικό σε οδηγικά χαρακτηριστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση της εταιρίας και στη νέα εποχή.

Μετά το Born, σειρά έχει το CUPRA Urban Rebel, ένα αυτοκίνητο που έρχεται να αμφισβητήσει την ψυχρή τεχνοκρατική λογική της ηλεκτροκίνησης και να προσδώσει μια πιο έντονη συναισθηματική αντίληψη για το πως μπορεί και πρέπει να κατασκευάζεται ένα ελκυστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις πόλεις του μέλλοντος.

Advertisement

Το αυτοκίνητο αυτό θα παρουσιαστεί μέσα στο 2025 και θα είναι αποκλειστικό προϊόν της CUPRA, τουλάχιστον σε ότι αφορά την έκδοση με τα πιο σπορ χαρακτηριστικά και την έντονη σχεδιαστική προσωπικότητα.

Advertisement

Με μήκος στα 4,080 μέτρα, πλάτος στα 1,795 μέτρα και ύψος 1,444 μέτρα, το Urban Rebel δείχνει ξεκάθαρα τις αναλογίες που θα ακολουθήσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής της CUPRA σε λίγα χρόνια.

Η ισχύς που παράγει φθάνει στα 250 kW ή τα 320 kW σε στιγμές κορύφωσης για μία απότομη επιτάχυνση ή μία γρήγορη προσπέραση. Οι επιδόσεις του είναι καθηλωτικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο έρχεται να αποτελέσει μία σημαντική υπόσχεση επιτυχίας για την CUPRA η οποία παρά τον αντισυμβατικό της χαρακτήρα κατάφερε να γίνει ένα ευρωπαϊκό sucess story με σημαντικές πωλήσεις και τριψήφια άνοδο των πωλήσεων μέσα στο 2021 σε σχέση με το 2020.

Advertisement

Ο τζίρος της εταιρίας κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ μέσα στο 2021, υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία, ενώ η CUPRA κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια να εδραιωθεί σε πολύ δύσκολες αγορές, όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Πριν όμως την άφιξη του Urban Rebel, η CUPRA επιταχύνει την παρουσίαση νέων μοντέλων. Το πιο σημαντικό από αυτά θα είναι ένα εξηλεκτρισμένο SUV το οποίο σχεδιάστηκε και αυτό με βάση το αντισυμβατικό πνεύμα της εταιρίας, και με έμφαση στον σπορ χαρακτήρα και τις κορυφαίες επιδόσεις.

Το νέο αυτό SUV της CUPRA θα έχει μήκος στα 4,5 μέτρα, και θα διαθέτει έναν κορυφαίο συνδυασμό πρακτικότητας και χώρων μαζί με εξαιρετική ποιότητα και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς.

Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης, θα διαθέτει κινητήρες mild-hybrid και plug-in hybrid. Η δεύτερη θα εφοδιάζεται με μία νέα τεχνολογία αυτών των συστημάτων, και μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία, η οποία θα του επιτρέπει να ταξιδεύει έως και 100 χιλιόμετρα με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Το αυτοκίνητο θα παράγεται στην Ουγγαρία στο εργοστάσιο του group VW, και θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
CUPRA Tavascan Extreme E: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό και… αγωνιστικό
CUPRA Formentor: Κορυφαίοι σπορ κινητήρες με απόδοση έως και 390 ίππους
Δείτε πώς τα πήγε το Cupra Born με τον τάρανδο (+video)