Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Το CUPRA Born αποτελεί το μέλλον των σπορ ηλεκτρικών

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το CUPRA Born αποτελεί το μέλλον των σπορ ηλεκτρικών

CUPRA-2022-1

Το CUPRA Born αποτελεί το μέλλον των σπορ ηλεκτρικών

CUPRA-2022-1

Για την CUPRA το νέο Born αποτελεί μία πρόκληση, καθώς η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να επιστρατεύσει την παράδοση και να την περάσει στις εποχές της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που γίνεται ξεκάθαρο από το πρώτο κιόλας αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο, το νέο Βorn, το οποίο είναι γεμάτο καινοτομίες σχεδιαστικές και τεχνολογικές, αλλά και πολλές σπορ αναφορές από άκρη σε άκρη.

H παραγωγή του CUPRA Born στο εργοστάσιο Ζwickau στην Γερμανία, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την μάρκα και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μοντέλα που ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον. Αυτοκίνητα που το καθένα με τον δικό του τρόπο θα κληθούν να συντηρήσουν το DNA της μάρκας και στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Το βασικό στοιχείο του Βorn που δίνει αυτή την αίσθηση της συνέχειας της CUPRA είναι η δυναμική και γεμάτη συναισθηματισμό σχεδίαση του αμαξώματος. Η εντυπωσιακή μάσκα με τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα δίνουν έναν έντονο σπορ χαρακτήρα.

Οι αιχμηρές σχεδιαστικές γραμμές σε συνδυασμό με τα πλαϊνά σπόιλερ και τους νέας σχεδίασης τροχούς από 18 έως 20 ίντσες, δημιουργούν ένα πολύ σπορ προφίλ. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος με τα πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και την ενιαία φωτιζόμενη μπάρα από άκρη σε άκρη του αμαξώματος.

Advertisement

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι υπέροχες πινελιές στο χρώμα του χαλκού, αλλά και τα νέα αποκλειστικά χρώματα τα οποία κάνουν το Βorn αρκετά ξεχωριστό και πολύ μοντέρνο. Το ψηφιακό υπόβαθρο του Born είναι στην κορυφή της κατηγορίας του, συνδυάζοντας έναν πίνακα οργάνων πάνω στο τιμόνι και μία οθόνη 12 ιντσών με πλούσιο υπόβαθρο σε συστήματα για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση του οδηγού.

Διατίθεται επίσης στο νέο και εξελιγμένο τεχνολογικά Born και ένα εξελιγμένο head-up-display με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας για την πληροφόρηση του οδηγού. To σύστημα infotainment 12 ” με οθόνη 1.560 x 700 pixel, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής και του φωνητικού ελέγχου. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει μία πληθώρα δεδομένων και πληροφοριών, μεταξύ των οποίων 3D πλοήγηση, μουσική, επαφές και μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών.

Advertisement

Διατίθεται επίσης και σύστημα αναγνώρισης φωνής, όπως επίσης και το CUPRA CONNECT με την εφαρμογή Μy CUPRA, το οποίο μπορεί να ξεκλειδώσει διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και να επιτρέψει τον εξ αποστάσεως έλεγχο λειτουργιών του οχήματος, όπως την ενεργοποίηση του κλιματισμού ή το ξεκλείδωμα των θυρών.

Η τεχνολογία παντρεύεται το στιλ και τα δυο μαζί συμπορεύονται με ένα αξεπέραστο σπορ DNA που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη φίρμα. Η ηλεκτροκίνηση ήρθε, εσείς γνωρίστε τις αρετές του CUPRA Born.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως η CUPRA κέρδισε «με το καλημέρα» το κοινό
Συγκριτική δοκιμή: Cupra Born 58 kWh 204 PS vs VW Golf GTE
Το όραμα της CUPRA