Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Πως η CUPRA σε βάζει στην πρίζα με το CUPRA Leon;

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η CUPRA σε βάζει στην πρίζα με το CUPRA Leon;

CUPRA-2022-1

Πως η CUPRA σε βάζει στην πρίζα με το CUPRA Leon;

CUPRA-2022-1

Με το CUPRA Leon η εταιρία θέτει τα νέα στάνταρ στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, δημιουργώντας μία απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στον δυναμικό χαρακτήρα και την premium άνεση.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στη μοντέρνα σχεδίασή του, τους εξελιγμένους κινητήρες υψηλής απόδοσης, την κορυφαία τεχνολογία συνδεσιμότητας και τα δεκάδες συστήματα ασφαλείας, το Leon δεν είναι απλά ένας γνήσιος εκπρόσωπος της CUPRA αλλά και ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης απαιτήσεις.

Οι καινοτόμες λύσεις του CUPRA Leon δίνουν το παρών στους κινητήρες, όπου η εταιρία ενσωματώνει ένα προηγμένο και υψηλής απόδοσης υβριδικό σύστημα για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις, πολιτισμένα χαρακτηριστικά και αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με μοναδική οικονομία σε καύσιμο και εξαιρετικά περιορισμένες εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Το επίκεντρο του plug-in συστήματος της CUPRA βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππους. Το σύστημα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 ίππων, κάτι που ανεβάζει την συνδυαστική ισχύ στους 245 ίππους και την ροπή στα 400 Νm.

Xάρη σε αυτή την υψηλή ιπποδύναμη οι επιδόσεις είναι πραγματικά κορυφαίες για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 225 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η μπαταρία του συστήματος είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Η φόρτισή της διαρκεί μόλις 3,5 ώρες σε ένα Wallbox ή έξι ώρες σε οικιακή πρίζα. Χάρη στην αποδοτικότητα της τεχνολογίας κινητήρα plug-in hybrid, οι εκπομπές CO2 είναι χαμηλότερες από 35g/100km (5-θυρο: 28,9-32,4 g/km και Sportstourer: 29,7-33,5 g/km).

Σημειώστε εδώ πως παράλληλα με την έκδοση των 245 ίππων, η plug-in υβριδική τεχνολογία του CUPRA Leon είναι διαθέσιμη και σε μία λιγότερο ισχυρή έκδοση με απόδοση 204 ίππων, με ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (1,1 λτ/100 χλμ.) και λιγότερες εκπομπές CO2.

Advertisement

Οι πολύ καλές επιδόσεις παραμένουν ιδιαίτερα δυναμικές για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το 0-100 χλμ/ώρα να έρχεται σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα να προσεγγίζει τα 220 χλμ/ώρα. Τι άλλο να ζητήσεις άραγε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους
CUPRA Leon: Η υβριδική πλευρά της σπορ οδήγησης
Το όραμα της CUPRA