Live Κίνηση
Περισσότερα
CUPRA-2022-1

Η πλούσια γκάμα του CUPRA Leon

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πλούσια γκάμα του CUPRA Leon

CUPRA-2022-1

Η πλούσια γκάμα του CUPRA Leon

CUPRA-2022-1

Με το CUPRA Leon η εταιρία θέτει τα νέα στάνταρ στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, δημιουργώντας μία απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο δυναμικό χαρακτήρα και την premium άνεση.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Leon διατίθεται με plug-in υβριδικούς κινητήρες (204 και 245 ίππων), αλλά και με τους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες απόδοσης 150 και 190 ίππων.

Κάτω από το καπό του CUPRA Leon (τόσο του hatchback όσο και του Sportstourer) θα φωλιάζει -εκτός των PHEV συνόλων- και οι γνώριμοι 1.5 και 2.0 TSI με ήπια υβριδική τεχνολογία απόδοσης 150 και 190 ίππων αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Το CUPRA Leon διατίθεται επίσης και ως Plug-in Hybrid, συνδυάζοντας τον 1.4 TSI βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ έχει την χαρισματική δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά εφόσον φορτιστεί.

Πρόκειται για ένα plug-in υβριδικό σύστημα, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, πολιτισμένα χαρακτηριστικά και αθόρυβη λειτουργία, σε συνδυασμό μάλιστα με μοναδική οικονομία σε καύσιμο και εξαιρετικά περιορισμένες εκπομπές CO2.

Advertisement

Το επίκεντρο του plug-in συστήματος της CUPRA βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππους. Το σύστημα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 ίππων, κάτι που ανεβάζει την συνδυαστική ισχύ στους 245 ίππους και την ροπή στα 400 Νm.

Xάρη σε αυτή την υψηλή ιπποδύναμη οι επιδόσεις είναι πραγματικά κορυφαίες για τα δεδομένα της κατηγορίας, με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,7 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 225 χλμ/ώρα.

Advertisement

Η μπαταρία του συστήματος είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13 kWh, η οποία παρέχει αυτονομία έως και 60 χιλιόμετρα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Η φόρτισή της διαρκεί μόλις 3,5 ώρες σε ένα Wallbox ή έξι ώρες σε οικιακή πρίζα. Χάρη στην αποδοτικότητα της τεχνολογίας κινητήρα plug-in hybrid, οι εκπομπές CO2 είναι χαμηλότερες από 35 gr/100 km (5θυρο: 28,9-32,4 gr/km και Sportstourer: 29,7-33,5 gr/km).

Σχεδιαστικά, οι “ισχυρές” εκδόσεις δεν διαφέρουν σε σχέση με τις “βασικές”, μόνο που λογικά απουσιάζει η θύρα φόρτισης, ενώ υπάρχουν σημαντικές αλλαγές και στον εξοπλισμό (ζάντες, εσωτερικές επενδύσεις κλπ.) όπως επίσης και στις απολήξεις της εξάτμισης. Εκδόσεις για όλα τα γούστα λοιπόν, χωρίς συμβιβασμούς στο νέο και δυναμικό CUPRA Leon.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cupra Leon: Νέες εκδόσεις από 150 ίππους
CUPRA Leon: Η υβριδική πλευρά της σπορ οδήγησης
CUPRA Leon Sportstourer: Χώροι και πρακτικότητα με στιλ