Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUPRA Leon Sportstourer: Χώροι και πρακτικότητα με στιλ

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Leon Sportstourer: Χώροι και πρακτικότητα με στιλ

Cupra 2022

CUPRA Leon Sportstourer: Χώροι και πρακτικότητα με στιλ

Cupra 2022

Η έκδοση Sportstourer του νέου CUPRA Leon αποτελεί μία ιδανική επιλογή για οικογενειάρχες που απολαμβάνουν να ζουν με στιλ και δεν έχουν ξεχάσει την έξαψη της γρήγορης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο CUPRA Leon η ισπανική εταιρία δημιουργεί την απόλυτα σύγχρονη έκφραση των αξιών της μάρκας και απαντά στις απαιτήσεις νέων αγοραστών που αναζητούν το ξεχωριστό στιλ και την έντονη προσωπικότητα.

Σε αυτό το πιο ανήσυχο και δημιουργικό κοινό έρχεται να προσφέρει την δική του φιλοσοφία μετακίνησης η έκδοση Sportstourer. Μία έκδοση που εστιάζει στην πρακτικότητα και την άνεση των επιβατών, χωρίς όμως να χάνει τον δυναμισμό του σχεδίου αλλά και τα σπορ στοιχεία στην οδήγησή του.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το πλαίσιο ΜQB Evo και όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες με τις οποίες αυτό συνοδεύεται, οι σχεδιαστές της εταιρίας δημιούργησαν ένα Leon που δημιουργεί την δική του μοναδική “υπογραφή” ανάμεσα στα γρήγορα compact αυτοκίνητα επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Στην έκδοση Sportstourer διατηρούνται τα βασικά στοιχεία που γνωρίζουμε στο ελκυστικό πεντάθυρο Leon, ενώ στο πίσω μέρος έχει προστεθεί ένας ενιαίος χώρος, ο οποίος συντελεί στην δημιουργία ενός σχήματος με έντονα εκφραστικά στοιχεία αλλά και έμφαση στην πρακτικότητα.

Σχεδιασμένο για ανθρώπους με έντονο lifestyle και δραστηριότητες στην φύση, το CUPRA Leon Sportstourer διαφοροποιείται από την υπόλοιπη σειρά στον μεγάλο χώρο αποσκευών, που φθάνει την απίστευτη τιμή των 620 λίτρων (ή 470 λίτρα στην plug-in έκδοση).

Advertisement

Πέρα από την τεράστια χωρητικότητα, αυτό που κερδίζει τις εντυπώσεις με τον χώρο αποσκευών του Leon Sportstourer είναι και η πρακτικότητά του, καθώς με την πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορούν να μεταφερθούν μεγάλα σε μήκος αντικείμενα. Την ίδια στιγμή, η φόρτωση είναι ιδιαίτερα εύκολη, χάρη στο χαμηλό κατώφλι και το μεγάλο άνοιγμα της πέμπτης πόρτας.

Advertisement

Σχεδιαστικά το νέο CUPRA Leon Sportstourer διατηρεί την εντυπωσιακή αισθητική της πεντάθυρης έκδοσης στο εμπρός μέρος, με την έντονη προσωπικότητα και την χαρακτηριστική μάσκα. Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί “δένουν” ιδανικά με την φιλοσοφία της μάρκας, διαθέτοντας έντονα σπορ χαρακτηριστικά και ένα εκπληκτικό design που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το στιλ του αυτοκινήτου.

Στο σαλόνι βρίσκουμε την γνώριμη εικόνα ενός CUPRA Leon, με την κορυφαία ποιότητα και αισθητική που χαρακτηρίζει την σύγχρονη έκφραση της ισπανικής μάρκας. Πολύ όμορφες λεπτομέρειες, όπως τα εξαιρετικά μπάκετ καθίσματα, οι λεπτομέρειες στο χρώμα του χαλκού, το δερμάτινο τιμόνι με ραφές και αυτές στο χρώμα του χαλκού, δημιουργούν ένα περιβάλλον που διαθέτει μοναδικό χαρακτήρα αλλά και κορυφαίες ανέσεις.

Το ψηφιακό του υπόβαθρο χαρακτηρίζεται από δύο ψηφιακές επιφάνειες, μία εμπρός από τον οδηγό, το Digital Cockpit και μία στο κέντρο της κονσόλας, διαμέτρου 10 ιντσών, για την χρήση και τον έλεγχο των πολυμέσων.

Advertisement

Και σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο, το CUPRA Leon όχι μόνο προσφέρει επιδόσεις στο δρόμο αλλά παρέχει επίσης υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας. Tο CUPRA CONNECT ενσωματώνει μια σειρά λύσεων για να απαντήσει στις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής όπως η απομακρυσμένη λειτουργία.

Το σύστημα Online Infotainment παρέχει ενημερώσεις για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο και βελτιστοποιεί τη διαδρομή εν κινήσει. Ενώ τα χαρακτηριστικά Ασφάλειας & Υπηρεσιών καθιστούν πιο γρήγορη και εύκολη την επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι τεχνολογίες που διαθέτει το CUPRA Leon Sportstourer είναι πληθωρικές στον αριθμό και τελευταίας γενιάς σε ότι αφορά την εξέλιξή τους, προστατεύοντας απόλυτα τους επιβάτες και χρησιμεύοντας ως βοηθοί στον οδηγό για λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ασφάλεια του οχήματος.

Στα μηχανικά μέρη, οι εκδόσεις του Sportstourer που διατίθενται στην χώρα μας είναι οι δυο plug-in εκδοχές με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων με 204 και 245 ίππους.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας, με πολύ πιο έντονο το “ηλεκτρικό” υπόβαθρο.

Xάρη σε αυτό το plug-in υβριδικό σύστημα το νέο CUPRA Leon μπορεί να κινηθεί έως και τα 60 χιλιόμετρα πλήρως ηλεκτρικής αυτονομίας ή να συνδυάσει την λειτουργία του με την βενζίνη, φθάνοντας σε αυτονομία τα 677 χιλιόμετρα. Η φόρτισή του μπορεί να διαρκέσει έως και 3 ώρες με τον φορτιστή της CUPRA ή μπορεί να γίνει και σε οικιακή πρίζα.

Tην ξεχωριστή προσωπικότητα του CUPRA Leon Sportstourer έρχονται να ενισχύσουν αρκετές δυνατότητες εξατομίκευσης και μία μεγάλη γκάμα από σύγχρονα αξεσουάρ τα οποία μπορούν να ταιριάξουν στο προσωπικό στιλ του κάθε αγοραστή. Τα αξεσουάρ αυτά προσφέρουν λειτουργικότητα και προστασία, αλλά και στιλ, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο και πολύ μοντέρνο αυτοκίνητο για νέους και δραστήριους ανθρώπους κάθε ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Cupra Formentor VZ5: Πέρα και πάνω από τα όρια
CUPRA Leon: Η απόλυτη επιλογή στα compact αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων
H Cupra ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα