Live Κίνηση
Περισσότερα
CITROEN 2022

Η άνεση κυλά στο αίμα του νέου Citroen C3 Aircross

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η άνεση κυλά στο αίμα του νέου Citroen C3 Aircross

CITROEN 2022

Η άνεση κυλά στο αίμα του νέου Citroen C3 Aircross

CITROEN 2022

Σε μία προσπάθεια να μειώσουν τους εσωτερικούς διακόπτες του νέου Citroen C3 Aircross, οι Γάλλοι, πέρασαν όλες τις σημαντικές λειτουργείες του αυτοκινήτου στην εργονομική κεντρική οθόνη αφής 9 ιντσών του σύγχρονου Infotainment.

Advertisement
Advertisement

Αυτή περιλαμβάνει πέντε τεχνολογίες συνδεσιμότητας και 12 τεχνολογίες οδήγησης, με έγχρωμη προβολή των στοιχείων στην οθόνη του Head Up Display και κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision.

Προσθέστε επίσης, πως το ραδιόφωνο DAB, μια θύρα USB, το Bluetooth και τα Apple CarPlay / Android Auto είναι όλα στάνταρ, ενώ τα αυτοκίνητα με τα επίσης κορυφαία πακέτα εξοπλισμού διαθέτουν και sat-nav.

Η τοποθέτησή της οθόνης στο κέντρο της κονσόλας και μάλιστα χαμηλά, την προφυλάσσει ιδιαίτερα από υπερθέρμανση, κυρίως στο καυτό ελληνικό καλοκαίρι, ενώ επιπλέον, βοηθά στο να έχουμε τους αεραγωγούς συστήματος κλιματισμού στο κατάλληλο μέρος.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, όλες ανεξαιρέτως οι εκδόσεις διαθέτουν πίσω αισθητήρες στάθμευσης ώστε να βοηθούν τους επιτόπου ελιγμούς, ενώ, σημειώστε πως η κάμερα οπισθοπορείας είναι μια πολύ καλή επιλογή στον εξοπλισμό. Στο μεταξύ, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν φωτεινούς προβολείς LED ως στάνταρ.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σας ενθουσιάσουν μέσα στο νέο C3 Aircross. Από τους αεραγωγούς Art Deco έως τις ασημένιες πινελιές κάτω από την οθόνη αφής, όλα έχουν σχεδιαστεί για να φαίνονται ενδιαφέροντα και ας μην είναι καθαρά λειτουργικά.

Advertisement

Κάθε μοντέλο έχει το δικό του συνδυασμό χρωμάτων, με υφασμάτινα ή δερμάτινα καθίσματα, όσο αφορά την ποιότητα, τα υλικά του εσωτερικού είναι εξαιρετικά, ενώ η εφαρμογή και το φινίρισμα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Η γενική εικόνα θυμίζει έντονα μεγαλύτερα αλλά και ακριβότερα μοντέλα.

Advertisement

Μπορεί να είναι compact, όμως το νέο C3 Aircross προσφέρει απαράμιλλη ευρυχωρία, ιδίως όσον αφορά το χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών που είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία, καθώς και προσαρμοστικότητα στις εκάστοτε ανάγκες, μεταφορών.

Το πίσω άνετο κάθισμα μετακινείται κατά 150 mm προς τα εμπρός ή προς τα πίσω ανάλογα τις ανάγκες, σε δύο μάλιστα ανεξάρτητα μέρη, προκειμένου να λύνει μεμιάς κάθε δύσκολη χωροταξική απαίτηση από μέρους σας.

Advertisement

Αυτό που επίσης θα λατρέψεις στο φιλόξενο εσωτερικό του νέου C3 Aircross, είναι η εξαιρετική φωτεινότητα χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και τα πίσω φινιστρίνια. Τα μεγάλα παράθυρα πλημμυρίζουν το εσωτερικό με φως και κρατούν τα παιδιά απασχολημένα στο ταξίδι.

Ο χώρος αποσκευών δύναται να κυμανθεί από 410 έως 520 λίτρα, ανάλογα με τη θέση του πίσω καθίσματος (από τους κορυφαίους στην κατηγορία του), το οποίο όταν αναδιπλωθεί, προσφέρει ένα γενναιόδωρο χώρο 1.289 λίτρων (για μεταφορά ποδηλάτων, εξοπλισμού και επιβάτη (ανάλογα την διαμόρφωση).

Άπλετες είναι και οι θέσεις/θήκες για μικροπράγματα (κλειδιά, νομίσματα, τηλέφωνα). Μπροστά από το χειρόφρενο θα βρείτε δύο ποτηροθήκες καλής χωρητικότητας, ενώ, πίσω του υπάρχει ένας χώρος που κλείνει προκειμένου να αποθηκεύσετε οτιδήποτε δεν θέλετε να φαίνεται.

Η Citroen δεν άφησε τίποτα στην τύχη του, να για παράδειγμα, υπάρχουν επίσης και μεγάλες θήκες στα εσωτερικά των εμπρός θυρών, ενώ το ντουλαπάκι του συνοδηγού έχει… βάθος για μεγαλύτερα αντικείμενα. Όλα ιδανικά λοιπόν στην πολύ προσεγμένη καμπίνα του νέου C3 Aircross.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με Citroen C3 Aircross στο μαγευτικό δάσος της Φολόης
Συγκριτική δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 PS vs Hyundai Bayon 1.0 100 PS 7DCT
Το νέο Citroen C5 Aircross ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη