Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με Citroen C3 Aircross στο μαγευτικό δάσος της Φολόης

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Citroen C3 Aircross στο μαγευτικό δάσος της Φολόης

ΝΕΑ

Με Citroen C3 Aircross στο μαγευτικό δάσος της Φολόης

ΝΕΑ

Ταξιδεύουμε στο μοναδικής ομορφιάς δάσος της Φολόης στην κεντρική Πελοπόννησο και διαπιστώνουμε πόσο άνετα κερδίζει το Citroen C3 Aircross τον τίτλο του πιο ευχάριστου και φιλικού αυτοκινήτου της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν ακόμα ακόμα αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται συστάσεις, αλλά μοιάζουν σαν να γνωρίζεστε από καιρό; Αυτοκίνητα που δένεσαι αμέσως μαζί τους, που τα “φοράς” και νιώθεις αμέσως σαν να έχεις βάλει πάνω σου το αγαπημένο σου ρούχο; Σπάνιες περιπτώσεις, όμως υπάρχουν. Και δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά ή να πληρώσετε πολλά λεφτά για να νιώσετε αυτή την μοναδική ικανοποίηση.

Ως προς το μακριά αρκεί μια εκδρομή μέχρι το μαγευτικό δάσος της Φολόης. Και ως προς το όχημα δεν χρειάζεται να κοιτάξετε κάπου αλλού πέρα από το Citroen C3 Aircross. Ένα αυτοκίνητο που παίζει δυνατά στην άκρως δημοφιλή κατηγορία των compact SUV και το οποίο από την πρώτη κιόλας γενιά του έγινε άμεσα αποδεκτό από τους Ευρωπαίους αγοραστές, έχοντας ξεπεράσει τις 330.000 πωλήσεις.

Μία σημαντική επιτυχία για ένα αυτοκίνητο που ξεχώρισε όχι μόνο για την μοντέρνα και πρακτική σχεδίασή του αλλά έδειξε τον δρόμο και σε άλλους τομείς που παραδοσιακά αποτελούσαν προνομιακό χώρο για την Citroen, όπως η άνεση για τους επιβάτες, η ευκολία στην καθημερινή χρήση και η πρακτικότητα στην εκμετάλλευση και διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα του γενιά, το C3 Aircross αποκτά μία ακόμα πιο σύγχρονη εμφάνιση στο αμάξωμα, βελτιώνει ακόμα τους τομείς στους οποίους ξεχώριζε και αποκτά μία μοναδική ωριμότητα στην απόδοσή του, αποτελώντας το ιδανικό “αντικλείδι” για τις πολλές και ποικίλές ανάγκες μιας ελληνικής οικογένειας και ενός πιο δραστήριου lifestyle.

Εκείνο όμως που το χαρακτηρίζει πάνω από όλα είναι η διαρκής αίσθηση που αποκομίζει ο οδηγός και οι επιβάτες ενός απόλυτα φιλικού και χρηστικού αυτοκινήτου, έτοιμου να ανταποκριθεί σε ότι του ζητήσεις. Και αυτό που του ζητήσαμε ήταν μία σύντομη εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα μυστικά της Ελλάδας, στο εκπληκτικό δρυόδασος της Φολόης, στην κεντρική Πελοπόννησο.

Advertisement

Πέντε εκατομμύρια δέντρα και ένα Citroen

Το δάσος της Φολόης είναι ένα από τα σπανιότερα και πιο όμορφα της Ελλάδας, αποτελώντας ένα αυτόνομο οικοσύστημα αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από πανύψηλες (μπορούν να φθάσουν και τα 40 μέτρα) δρυς και βελανιδιές. Είναι το μοναδικό δάσος αυτού του είδους στα Βαλκάνια και το νοτιότερο στην Ευρώπη, και εκτείνεται σε μία τεράστια έκταση στα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Αχαΐας, έχοντας καταφέρει -και λόγω της ειδικής βλάστησης- να μείνει αλώβητο από πυρκαγιές (όχι όμως και την παράνομη υλοτόμηση).

Advertisement

Για το ταξίδι μας έως εκεί, χρησιμοποιήσαμε ένα C3 Aircross με τον εκπληκτικό σε απόδοση κινητήρα πετρελαίου των 120 ίππων και με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η γκάμα του μοντέλου περιλαμβάνει βέβαια και αρκετές επιπλέον εκδόσεις, με τον 1.2 PureTech βενζίνης και απόδοσης 110 και 130 ίππων και μία ακόμα έκδοση με τον 1.5 λίτρων BlueHDI με απόδοση 110 ίππων. Για τον πετρελαιοκινητήρα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από την πολύ χαμηλή κατανάλωση ικανοποιεί και τα πρότυπα εκπομπών Euro 6d τελευταίας γενιάς, έχοντας χαμηλούς ρύπους και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Ταξιδεύοντας στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, ο εξελιγμένος diesel της Citroen είναι μία πραγματική απόλαυση, όντας ιδιαίτερα ήσυχος και πολιτισμένος και με αρκετά αποθέματα δύναμης από τις χαμηλές στροφές. Συνδυάζεται δε άψογα με το εξαιρετικό σε απόκριση και άμεσα κατεβάσματα αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων, το οποίο βοηθά τον κινητήρα να βρίσκεται πάντα στο σωστό εύρος στροφών ενώ προβλέπει ιδανικά και το κατέβασμα της σχέσης όταν πέσουν τα χιλιόμετρα της ταχύτητας.

Advertisement

Στο ταξίδι στην εθνική απολαμβάνει κανείς το πρώτο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός νέου C3 Aircross: την μοναδική άνεση που εξασφαλίζει η εξαιρετική ρύθμιση της ανάρτησης αλλά και τα υπέροχα καθίσματα τα οποία κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν σαν να βρίσκονται στις πολυθρόνες των σπιτιών τους.

Τα καθίσματα αυτά με την ονομασία Advanced Comfort είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του C3 Aircross που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα του ανταγωνισμού, διαθέτουν πολύ μαλακή επίστρωση με ειδικό αφρώδες υλικό πάχους 15 χιλιοστών και μεγάλο φάρδος με αποτέλεσμα να παραμένουν άνετα και να μην κουράζουν τους επιβάτες, άσχετα από τον σωματότυπό τους.

Την ίδια άνεση και αίσθηση ευρυχωρίας ένοιωθαν και οι συνεπιβάτες μας στα πίσω καθίσματα, τα οποία και αυτά έχουν το ίδιο μαλακό υπόστρωμα και πολύ όμορφες και γεμάτες στιλ επενδύσεις από δέρμα στην έκδοση που είχαμε στην διάθεσή μας. Οι χώροι είναι κορυφαίοι για τους πίσω επιβάτες, με τα καθίσματα να μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς μπορούν να μετακινηθούν κατά 150 χιλιοστά εμπρός-πίσω, και μάλιστα σε δύο ανεξάρτητα μέρη.

Αυτό αλλάζει και την χωροταξία του πορτ-μπαγκάζ το οποίο μπορεί να φθάσει από τα 410 έως και την απίστευτη για την κατηγορία τιμή των 520 λιτρων με τα καθίσματα τραβηγμένα εμπρός. Ενώ με πλήρη αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης χωρητικότητας 1.289 λίτρων.

Στην γενικότερη ευχάριστη εκδρομική διάθεση που επικρατεί μέσα στο σαλόνι του C3 Aircross έρχεται να προστεθεί και η εκπληκτική φωτεινότητα από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες αλλά και την τεράστια ηλιοροφή που καλύπτει όλο σχεδόν το επάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Ενώ ιδιαίτερης μνείας χρήζει η εξαιρετική ορατότητα που διαθέτει το compact SUV της Citroen, χάρη στα μεγάλα παράθυρα και τις μικρές κολόνες, στοιχείο που μας επέτρεψε να κινηθούμε με άνεση και σιγουριά στα στενά μονοπάτια και ανάμεσα στα πανάρχαια δέντρα της Φολόης.

Σύγχρονο αυτοκίνητο, αρχαίο δάσος

Φθάνοντας στις αρχές του δάσους της Φολόης, ακολουθώντας την εθνικό οδό Πατρών-Τρίπολης (υπάρχει πρόσβαση και από τη νότια πλευρά, από την Αρχαία Ολυμπία), κάνουμε μία μικρή στάση πριν ξεκινήσουμε την περιδιάβαση μέσα στο χειμερινό τοπίο με τα πεσμένα φύλλα και τα γυμνά δέντρα.

Σ’ αυτό το σκηνικό μας δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσουμε λίγο παραπάνω το νέο C3 Aircross και να διαπιστώσουμε πόσο επιτυχημένη ήταν η δουλειά των σχεδιαστών στο συνολικό φρεσκάρισμα της σχεδίασής του.

Κρατώντας τις βασικές γραμμές του προηγούμενου μοντέλου που τόσο εκτιμήθηκαν και αγαπήθηκαν από το αγοραστικό κοινό, έχει αποκτήσει ένα πιο νεανικό και μοντέρνο στιλ. Κάτι που επιτεύχθηκε με τις αλλαγές κυρίως στην μάσκα, η οποία ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική “γλώσσα” της Citroen, με όμορφες λεπτομέρειες και πιο εκφραστικό τόνο σε κάθε σημείο του. Ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς τεχνολογίας LED οι οποίοι αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού καθώς και μία νέα ασημί προστατευτική σχάρα.

Από τα σημαντικά στοιχεία του νέου C3 Aircross είναι η μεγάλη γκάμα επιλογών σε εξατομίκευση, με έως και 70 διαφορετικούς χρωματισμούς στο αμάξωμα και πανέμορφες διχρωμίες με την οροφή. Υπάρχουν επίσης νέες ζάντες αλουμινίου στις 16 και 17 ίντσες, ενώ και για την καμπίνα υπάρχουν 4 διαφορετικές επιλογές στον διάκοσμο, 3 εκ των οποίων είναι καινούργια.

Η Citroen όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά αναβάθμισε και το σαλόνι, προσθέτοντας νέα στοιχεία και βελτιώνοντας τα υλικά και την διακόσμηση που υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο.

Έτσι έχει προστεθεί μία μεγαλύτερη οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, υπάρχουν νέοι αποθηκευτικοί χώροι για μικροαντικείμενα στο εσωτερικό, κάμερα οπισθοπορείας με Top Rear Vision, head up display με έγχρωμη προβολή ενδείξεων, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, 5 σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης και 12 συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Μοναχικές βόλτες συντροφιά με το C3 Aircross


Το δάσος της Φολόης είναι ένας πραγματικά μοναδικό δημιούργημα της ελληνικής φύσης, το οποίο αλλάζει κάθε εποχή, καθώς τα δέντρα είναι φυλλοβόλα. Έτσι η καλύτερη περίοδος να την επισκεφτεί κανείς είναι μάλλον προς το τέλος του φθινοπώρου, όταν υπάρχει μία έκρηξη χρωμάτων στο δάσος, με τις αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου των φύλλων να δημιουργούν μία αξέχαστη εμπειρία. Μία εμπειρία που μπορείς να την απολαύσεις ελεύθερα, καθώς οι χωματόδρομοι μέσα στο δάσος είναι βατοί για αυτοκίνητα όλες τις εποχές του χρόνου.

Με το Citroen C3 Aircross δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχεί κανείς για την κίνησή του ανάμεσα στα πανύψηλα γυμνά δέντρα της Φολόης. Compact σε διαστάσεις και ιδιαίτερα ευέλικτο, το μικρό SUV της Citroen υπήρξε ο απόλυτος σύντροφος σε αυτή την βόλτα σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς στην Ελλάδα.

Χάρη στην μεγάλη απόσταση από το έδαφος στα 178 χιλιοστά αλλά και στο σύστημα Grip Control με τα 5 προγράμματα οδήγησης (Standard, Sand, All-Road, Snow και ESP-Off), το νέο Citroen C3 Aircross μπορεί να περάσει από παντού χωρίς κανένα πρόβλημα, όντας σε θέση να κάνει και αρκετά δύσκολες off-road διαδρομές.

Σε συνδυασμό με το σύστημα Hill Assist Descent το οποίο εξασφαλίζει ασφάλεια και σιγουριά και σε απότομες κατηφόρες, το νέο Citroen C3 Aircross αποτελεί έναν ιδανικό αυτοκίνητο για τέτοιου είδους αποδράσεις μιας ανήσυχης και δραστήριας παρέας ή μιας οικογένειας που θέλει να απολαύσει τις ομορφιές της Ελλάδας με έναν εναλλακτικό τρόπο.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την εξαιρετική απόδοση της ανάρτησης είτε στην άσφαλτο είτε στο σκληρό χώμα, κάτι που κάνει τους επιβάτες να παραμένουν ξεκούραστοι και γεμάτοι διάθεση ακόμα και σε πολύωρα ταξίδια.

Ενώ στα συν και ο απόλυτα ταιριαστός για τέτοιες εκδρομές κινητήρας πετρελαίου, ο οποίος παραμένει ότι πιο οικονομικό μπορεί να βρει κανείς στην κατηγορία του, έχοντας παράλληλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης και πολύ καλές επιδόσεις.

Ιδανικός σύντροφος για αποδράσεις


Επιστρέφοντας νύχτα πια στην εθνική οδό, υπάρχει αρκετός χρόνος για έναν απολογισμό. Και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να μην εκτιμήσεις σε βάθος όσα σου πρόσφερε το compact SUV της Citroen σ’ αυτό το ταξίδι.

Το νέο C3 Aircross είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις αυτοκινήτων που το “φοράς” από την πρώτη κιόλας στιγμή σαν το αγαπημένο σου ρούχο. Άνετο όσο κανένα άλλο στην κατηγορία του, ευχάριστο και ζωντανό στον δρόμο, απίστευτα οικονομικό και πλούσια εξοπλισμένο, το C3 Aircross καταφέρνει να είναι η απόλυτη συντροφιά για εκδρομές και ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και σε κάθε εποχή.

Περιδιαβαίνοντας τα μονοπάτια και τα χρώματα της χειμερινής Φολόης, μέσα σε ένα εκθαμβωτικής ομορφιάς τοπίο, το C3 Aircross αποδείχτηκε ένα κορυφαίο user friendly μικρό SUV, από εκείνα που δένεσαι μαζί τους και είναι πάντα έτοιμα να ανταποκριθούν σε ότι τους ζητήσεις.

Στην περίπτωσή του ισχύει ότι το καλύτερο αυτοκίνητο είναι αυτό με το οποίο περνάς καλά, σε κρατά cool και χωρίς άγχη, σε σπρώχνει να ανακαλύπτεις διαρκώς καινούργια πράγματα και σε γεμίζει με σπάνιες εικόνες και όμορφες στιγμές την ζωή σου.

Και το Citroen C3 Aircross ανήκει χωρίς αμφιβολία σ’ αυτές τις λίγες και ξεχωριστές περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Η ισχυρή προσωπικότητα του νέου Citroen C3 Aircross
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 EAT
Στην Ελλάδα το νέο Citroen C3 Aircross (+τιμές)