Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

PALLAS G i-Size: Μέγιστη ασφάλεια, καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PALLAS G i-Size: Μέγιστη ασφάλεια, καθώς το παιδί μεγαλώνει

Car Gadget

PALLAS G i-Size: Μέγιστη ασφάλεια, καθώς το παιδί μεγαλώνει

Car Gadget

Το νέο Cybex Pallas G i-Size ενσωματώνει ασπίδα πρόσκρουσης και συντροφεύει το παιδί για πάνω από 10 χρόνια της ζωής του.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο παιδικό κάθισμα παρουσίασε η εταιρεία Cybex, το οποίο είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εγγυάται ασφαλείς μετακινήσεις για τα παιδιά, εντός του αυτοκινήτου.

Ο λόγος για το κάθισμα Cybex Pallas G i-Size που αναπτύχθηκε το ισχύον πρότυπο UN R129/03 και είναι το πρώτο κάθισμα i-Size με ασπίδα πρόσκρουσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθίσματα αυτοκινήτου διαφόρων ηλικιακών ομάδων. Η ασπίδα πρόσκρουσης του Cybex Pallas G i-Size δεν ασφαλίζεται με τη ζώνη ασφαλείας τριών σημείων του οχήματος, αλλά είναι ενσωματωμένη στο ίδιο το κάθισμα. Έτσι, η εγκατάσταση ή ρύθμισή της γίνεται με μερικά απλά βήματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, περιορίζοντας τυχόν λάθη κατά την πρόσδεση του παιδιού.

Advertisement
Advertisement

Η ασπίδα πρόσκρουσης συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού του αυχένα σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης. Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται σε μια πρόσκρουση κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της ασπίδας, ενώ το παιδί γέρνει προς τα εμπρός πάνω από την ασπίδα. Με αυτόν τον τρόπο, ο αυχένας του παιδιού προστατεύεται από την καταπόνηση.

Εύκολη εγκατάσταση και μετατροπή

Advertisement

Το Cybex Pallas G i-Size ασφαλίζεται στο όχημα με χρήση τόσο του ISOFIX όσο και του Top Tether. Πρόκειται για ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου 2-σε-1, το οποίο μετατρέπεται από κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης σε κάθισμα booster με ψηλή πλάτη. Αφού το παιδί φτάσει σε ύψος 105 εκ. ή βάρος 21 κιλών, η ασπίδα πρόσκρουσης μπορεί να αφαιρεθεί ώστε το κάθισμα να μετατραπεί σε κάθισμα booster με ψηλή πλάτη.

Σύστημα L.S.P. και εύκαμπτα πλαϊνά φτερά

Advertisement

Το Cybex Pallas G i-Size είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο Σύστημα L.S.P. (Σύστημα Προστασίας από Πλευρική Σύγκρουση), το οποίο μειώνει την ισχύ πρόσκρουσης σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης κατά περίπου 20%. Το κάθισμα διαθέτει επίσης εύκαμπτα πλαϊνά προστατευτικά, τα οποία ενισχύουν την παρεχόμενη προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στο παιδί.

Βελτιστοποιημένο μαξιλάρι καθίσματος

Advertisement

Το μαξιλάρι καθίσματος του Pallas G i-Size έχει βελτιστοποιηθεί, έτσι ώστε το παιδί να μην γέρνει προς τα εμπρός, ακόμα κι όταν κοιμάται. Με την ασπίδα πρόσκρουσης, αυτό το κάθισμα αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους 76-105 εκ. και βάρους από 9 έως και 21 κιλά. Χωρίς την ασπίδα πρόσκρουσης, το κάθισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά με μέγιστο ύψος 150 εκ. και μέγιστο βάρος τα 50 κιλά.

Το κάθισμα, τέλος, είναι διαθέσιμο σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα βρεφικών ειδών σε οκτώ διαφορετικά χρώματα.

Διαβάστε επίσης:
Τα άνετα και πλήρως εργονομικά καθίσματα της Recaro (video)
Ermioni HSC Seats: Τα προηγμένα Ελληνικά καθίσματα σκαφών
Citroen C4 C-Cross: Καθίσματα Advanced Comfort για κορυφαία άνεση