Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ermioni HSC Seats: Τα προηγμένα Ελληνικά καθίσματα σκαφών

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ermioni HSC Seats: Τα προηγμένα Ελληνικά καθίσματα σκαφών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ermioni HSC Seats: Τα προηγμένα Ελληνικά καθίσματα σκαφών

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία νέα Ελληνική εταιρία κέρδισε την αναγνώριση, αρχικά στις αποστολές του Πολεμικού Ναυτικού και τώρα γίνεται το εργαλείο των απαιτητικών φίλων των ταχυπλόων σκαφών.

Advertisement
Advertisement

Τα καθίσματα σκαφών «Ermioni» ξεχωρίζουν γιατί έχουν το δικό τους σύστημα ανάρτησης.

Η γκάμα των μοντέλων «Ermioni HSC Seats» έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μετριασμό των κραδασμών για την κίνηση με ταχύτητα σε συνθήκες κυματισμού, ώστε να προστατεύουν το πλήρωμα ή τους επιβάτες από τραυματισμούς, αλλά και να παρέχουν μεγαλύτερες συνθήκες άνεσης κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ταξιδιού ή αποστολής.

Πως κατασκευάζονται, που δοκιμάζονται

Advertisement
Advertisement

Πειράματα και μετρήσεις για την αξιολόγηση της δυναμικής συμπεριφοράς του συστήματος ανάρτησης των καθισμάτων (η ειδίκευση της εταιρίας) πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο «Συστήματα και Μετρήσεις» του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το προϊόν πληροί τις προδιαγραφές και συμμορφώνεται με τους απαιτούμενους κανονισμούς και πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Η Ohlins, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κόσμο των αναρτήσεων και σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον έλεγχο των κραδασμών οποιουδήποτε τύπου και διάσημη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (MotoGP Motocross & Formula 1), υποστηρίζει πλέον τα προϊόντα της εταιρίας σχεδιάζοντας ειδικά αμορτισέρ για τα καθίσματα Ermioni HSC.

Advertisement

Η σημασία στην λεπτομέρεια είναι μία από τις αρχές της εταιρίας και οι κατασκευές την ακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή για καλύτερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Η κύρια δομή κατασκευάζεται από ειδικά κράματα αλουμινίου, για χρήση σε κατασκευές που κινούνται στην θάλασσα. Οι μηχανισμοί έχουν δοκιμαστεί για την απορρόφηση των κραδασμών από -4g έως 4g κάτω από συχνότητες 5-30Hz σύμφωνα με το ISO 2631-5 και τις προδιαγραφές ΝΑΤΟ RTO-MP-AVT-110. Κάθε κάθισμα μπορεί να συνδυαστεί με δύο διαφορετικά συστήματα ανάρτησης/στήριξης («Ανάρτηση VS mil» και «Ανάρτηση VS pl») αυξάνοντας το εύρος χρήσης. Ο όρος «MIL» σημαίνει MILitary (στρατιωτικός), επειδή αυτός ο τύπος σχεδιάστηκε αρχικά για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Από τότε τα σχέδια βελτιώθηκαν και καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα εφαρμογών.

Advertisement

Ο όρος «PL» σημαίνει PLeasure (ευχαρίστηση). Ο μηχανισμός αυτός, λόγω της γεωμετρίας του και της ανακλινόμενης ρύθμισης κραδασμών, παρέχει: Μεγαλύτερο εύρος όσο αφορά το βάρος των επιβατών. Μεγαλύτερες συνθήκες άνεσης κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ταξιδιού ή αποστολής. Καλύτερη στάση σώματος για χειρισμό τόσο στατικών όσο και δυναμικών χειρισμών και τέλος μεγαλύτερος μετριασμός κραδασμών για τη σπονδυλική στήλη και το λαιμό.

Γιατί αλουμίνιο;

Το βασικό υλικό της δομής είναι το αλουμίνιο για τους ακόλουθους λόγους: Έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και είναι ανθεκτικό στη διάβρωση. Τα ναυτικά κράματα 5000 και 6000, που χρησιμοποιεί η «Ermioni HSC Seats» για την κατασκευή των πλαισίων της είναι γνωστά για την υψηλή αντοχή, την αντοχή στη διάβρωση, και την καλή ελαστικότητά τους. Έτσι ένα τέτοιο προϊόν αλουμινίου εκτιμάται ότι έχει διάρκεια ζωής άνω των 30 ετών, ενώ είναι πολύ ελαφριά αφού η χαμηλή πυκνότητα του αργιλίου, που συνδυάζεται με την υψηλή δύναμη, την σκληρότητα, και την αντίσταση διάβρωσης, επιτρέπει στους σχεδιαστές σκαφών για να επιτύχουν την αποταμίευση βάρους 20-30%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

“Η Ελλάδα μπορεί να βυθίσει τον τουρκικό στόλο 2 φορές”

Υποβρύχιο Κουρσκ: Οι θεωρίες συνωμοσίας και τα σενάρια για το θάνατο 118 ατόμων

Fiat Fullback & Talento στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού