Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η μαγική συσκευή της Red Bull που κάνει όλα τα ποδήλατα ηλεκτρικά!

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μαγική συσκευή της Red Bull που κάνει όλα τα ποδήλατα ηλεκτρικά!

Car Gadget

Η μαγική συσκευή της Red Bull που κάνει όλα τα ποδήλατα ηλεκτρικά!

Car Gadget

Ποιος είπε ότι η Red Bull ξέρει μόνο από τεχνολογία Formula 1; Μάλλον κάνει λάθος, διότι στο Μίλτον Κινς ξέρουν και από σύγχρονα γκάτζετ.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαστίζουν και τείνουν να γίνουν ο κανόνας της Αυτοκίνησης, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι μία πολύ πιο φυσιολογική και προσιτή επιλογή. Για αυτό, η Red Bull χρησιμοποίησε την έμπνευση του έξι φορές Ολυμπιονίκη, Σερ Κρις Χόι, για να κατασκευάσει ένα γκάτζετ που μπορεί να μετατρέψει το συμβατικό σας ποδήλατο σε ηλεκτρικό.

Παρότι το έχουμε δει να συμβαίνει, η μετατροπή ενός αυτοκινήτου με θερμικό κινητήρα σε αμιγώς ηλεκτρικό είναι σπάνιο φαινόμενο και εξαιρετικά κοστοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Δεν ισχύει το ίδιο από ό,τι φαίνεται στα ποδήλατα που η μετάδοση της κίνησης γίνεται από τα πετάλια, μέσω της αλυσίδας.

Το εγχείρημα ανέλαβε το τμήμα εξελιγμένων τεχνολογιών της Red Bull, το Red Bull Advanced Technologies (RBAT). Το γκατζετάκι αυτό που βλέπετε ονομάζεται Skarper και είναι ένα «κουτί» με βάρος 4 κιλά που προσκολλάται στο πίσω δισκόφρενο.

Advertisement
Advertisement

Το καλύτερο από όλα είναι πως μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε συμβατικό ποδήλατο που απλά έχει δισκόφρενα και αυτόματα να το κάνει ηλεκτρικό.

Το μήκος του είναι στα 34 εκατοστά και είναι μία συσκευή αποσπώμενη. Διαθέτει μία μπαταρία των 240 Wh η οποία δίνει ενέργεια σε ένα ηλεκτροκινητήρα των 250 w.

Advertisement

Το έξυπνο χαρακτηριστικό του Skarper είναι ότι το κιβώτιο που βρίσκεται μέσα, το «DiskDrive», ενσωματώνεται στο πίσω δισκόφρενο, αλλά επιτρέπει στα φρένα να λειτουργούν ομαλά.

Η ροπή συνεχίζει κανονικά να μεταφέρεται μέσω του ηλεκτροκινητήρα στον πίσω τροχό από το ένα πετάλι, χωρίς να επηρεάζει το πίσω σύστημα της πέδησης, ενώ με το άλλο πετάλι η κίνηση έρχεται εργοστασιακά μέσω της αλυσίδας.

Advertisement

Ουσιαστικά, ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθάει την κίνηση κάνοντας την κίνηση με το πετάλι πιο αποδοτική και πιο ξεκούραστη.

Η αυτονομία της μπαταρίας υπολογίζεται περίπου στα 60 χιλιόμετρα και η ώρα φόρτισης στις 2,5 ώρες. Η συσκευή προσθαφαιρείται σε δευτερόλεπτα και έτσι ο χρήστης μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά του χρησιμοποιώντας την και να την αφαιρεί από το ποδήλατο, ώστε να μην αποτελέσει δέλεαρ κλοπής.

Advertisement

Η τιμή του Skarper υπολογίζεται στα 1.500 ευρώ. Μία προσιτή τιμή, πόσο μάλλον για κάποιον που είναι σταθερός ποδηλάτης και έχει το μικρό του δίτροχο σαν καθημερινό συνεργάτη αστικής μετακίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πέφτουν στην μάχη!
Τι ηχοσύστημα θα έχει το νέο Infiniti QX80;
Η αυτονομία του Rattan Quercus cargo δίνει τη λύση