Live Κίνηση
Περισσότερα
BMW Motorrad 2022

BMW C 400 X: Η πόλη σου ανήκει

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW C 400 X: Η πόλη σου ανήκει

BMW Motorrad 2022

BMW C 400 X: Η πόλη σου ανήκει

BMW Motorrad 2022

Από το 2017 που εμφανίστηκε το C 400 X προσελκύει τους αγοραστές της κατηγορίας Urban Mobility με τα δυναμικά, οδηγικά χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Το C 400 X είναι εμφανώς επηρεασμένο σχεδιαστικά, από την σειρά GS, κάτι που αποτυπώνεται στον μεγάλο ασύμμετρο προβολέα με φώτα ημέρας LED, στο μπροστινό ρύγχος που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν των μοτοσυκλέτών Adventure, αλλά και στον διαχωρισμό των βαμμένων εξαρτημάτων και των πλαστικών επιφανειών.

Το δεύτερης γενιάς C 400 X έρχεται με τον γνωστό μονοκύλινδρο κινητήρα των 350 κ.εκ πληρώντας τις  προδιαγραφές EU 5, με ηλεκτρονικό γκάζι, νέο σύστημα διαχείρισης και βελτιστοποιημένο, φυγοκεντρικό συμπλέκτη με απόδοση τους 34 ίππους στις 7.500 στροφές και ροπή τα 3,5 κιλά στις 5.750 στροφές.

Το γκάζι είναι πλέον τύπου ride by wire ενώ και η πεταλούδα του ψεκασμού ελέγχεται με ηλεκτρομηχανικό τρόπο (E–Gas), σε μια διαδικασία στην οποία η ECU μονάδα επεξεργάζεται τα δεδομένα που συλλέγει σε πραγματικό χρόνο καθορίζοντας τον βέλτιστο δυνατό συνδυασμό τροφοδοσίας και ανάφλεξης.

Advertisement
Advertisement

Παρά το ότι το  C 400 X ανήκει στην κατηγορία των maxi scooter, η θέση οδήγησης θυμίζει αρκετά GT με μια εξαιρετική σέλα, η οποία εντυπωσιάζει με το μέγεθος της και το αφρώδες υλικό της αλλα και με τον αποθηκευτικού της χώρο ο οποίος έχει το σύστημα “flexcase”, που για πρώτη φορά είδαμε στο C650 Sport παρέχοντας επιπλέον χώρο αποσκευών, όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Advertisement

Ο χώρος για τα πόδια μπορεί να μην έχει την “άπλα” που συναντά κανείς σε άλλα μοντέλα της κατηγορίας, τα γόνατα όμως δεν θα βρουν ποτέ στο τιμόνι ή στην ποδιά ακόμα και σε αναβάτες με ύψος πάνω από 1,80.

Στο αριστερό grip βρίσκεται το γνωστό περιστροφικό jog dial της BMW, το οποίο σε συνδυασμό με το button του menu, προσφέρουν ένα εύκολο έλεγχο των ρυθμίσεων που προβάλλονται στην εξαιρετική, έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών, η οποία σε συνδυασμό με το BMW Motorrad Connectivity σου επιτρέπει να απολαύσεις την αγαπημένη σου μουσική, να διαχειρίζεσαι τις κλήσεις σου αλλά και να έχεις πρόσβαση στις επαφές σου.

Advertisement

Το πιρούνι των 35 χλστ. έχει μια διαδρομή της τάξεως των 110 χλστ ενώ στο πίσω μέρος, την ανάρτηση αναλαμβάνουν δυο μονά αμορτισέρ με διαδρομή 112 χλστ.

Δύο δίσκοι με ακτινικές δαγκάνες μπροστά και ένας πίσω φροντίζουν για το φρενάρισμα και συνεργάζονται με σύστημα ABS τελευταίας τεχνολογίας, που ομοίως ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό.

Advertisement

Το C 400 X εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη έχει πολύ καλή διατήρηση κατευθυντικότητας, δεν θα σας κάνει ποτέ να νιώσετε ανασφάλεια ότι οδηγός και αν είστε και διεκδικεί με αξιώσεις ένα μερίδιο από την πίτα της κατηγορίας αυτής.

Το μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμο στο δίκτυο επίσημων εμπόρων της BMW μέσω του προγράμματος ALL IN RIDE της BMW Financial Services, το οποίο εξασφαλίζει μια πολύ χαμηλή μηνιαία δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
BMW C400 GT: Ένα maxi scooter διαφορετικό από τα άλλα
BMW C400 GT: Διευρύνεις τους ορίζοντές σου
BMW C 400 X/GT: Τεχνολογική αναβάθμιση για το 2021