Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά 

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά

Audi

Αudi A3 Sportback: To νέο premium μικρομεσαίο με μια ματιά

Audi

Το νέο A3 Sportback, είναι το premium μοντέλο της Audi στην κατηγορία των μικρομεσαίων που αξίζει την προσοχή όλων με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του.

Advertisement
Advertisement

Η χαρακτηριστική Singleframe μάσκα σε μεγάλες διαστάσεις, με κυψελωτή σχάρα, ευρείες εισόδους αέρα, μια κοίλη επιφάνεια στο πλάι, στις πόρτες και έντονα κεκλιμένα C-Pillars, είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να διακρίνει κανείς με την πρώτη ματιά στο νέο Audi A3 Sportback.

Προβολείς Matrix LED με ψηφιακά φώτα ημέρας που αποτελούνται από ένα πίνακα pixel, το καθένα με 5×3 τμήματα LED, ως προαιρετικός εξοπλισμός. Η βασική έκδοση διατίθεται με προβολείς LED, με LED φώτα ημέρας. Δώδεκα εξωτερικά χρώματα και τρεις γραμμές εξοπλισμού (Standard, Advanced, S line), καθώς και ένα πακέτο styling σε μαύρο χρώμα. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου, οι οποίες είναι 4,34 μέτρα στο μήκος, 1,82 μέτρα στο πλάτος και 1,43 μέτρα στο ύψος, ενώ το μεταξόνιο έχει μήκος 2,64 μέτρα. Από τις διαστάσεις αυτές, προκύπτει και το ευρύχωρο εσωτερικό, στο οποίο βρίσκει κανείς μια εξαιρετική σπορ θέση καθίσματος για τον οδηγό. Ο χώρος αποσκευών χωρητικότητας μεταξύ 380 και 1200 λίτρων, μπορεί προαιρετικά να εφοδιαστεί και με ηλεκτρική πίσω πόρτα.


Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει ο πίνακας οργάνων που είναι εστιασμένος στον οδηγό, με όψη “black panel” από μεγαλύτερες κατηγορίες. Επίσης, ο μοχλός επιλογής S tronic που έχει σχεδιαστεί σε compact διαστάσεις και η νέα μονάδα ελέγχου για τον έλεγχο του κλιματισμού. Το εσωτερικό της S-line γραμμής εξοπλισμού έρχεται με προηγμένα σπορ καθίσματα ως στάνταρ, με πακέτο φωτισμού περιγράμματος/ περιβάλλοντος με 30 χρώματα και συγκεκριμένα φωτεινά εφέ (στάνταρ με επιλογή εσωτερικού Design selection). Ο έλεγχος των συστημάτων και οι οθόνες στην καμπίνα, έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Στο σύστημα MMI, η οθόνη αφής έχει διαγώνιο 10,1 ιντσών, ενώ ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων ως στάνταρ, με κορυφαία επιλογή το Audi virtual cockpit plus με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Στην οθόνη αφής με αναγνώριση χειρόγραφου τρόπου εισαγωγής και στον προαιρετικό φωνητικό έλεγχο (Natural-language voice control) με δυνατότητα διαλόγου αλλά και στο Head-up display που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, διακρίνεται άλλη μια από τις προηγμένες τεχνολογίες του νέου premium μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία σε κάθε τομέα

Ανάρτηση: Σπορ και ισορροπημένα χαρακτηριστικά, σπορ ανάρτηση και ανάρτηση με προσαρμοστικό έλεγχο απόσβεσης διαθέσιμα προαιρετικά, Κεντρικός έλεγχος δυναμικής οδήγησης, Προαιρετικό δυναμικό σύστημα χειρισμού Audi drive select με έως και πέντε οδηγικά προφίλ, Προαιρετικό προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο, ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση εξαρτώμενη από την ταχύτητα.
Δισκόφρενα έως 19 ιντσών, ηλεκτρικός ενισχυτής φρένων για γρήγορη απόκριση πέδησης και Συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως είναι τα Audi pre sense front, βοήθεια αποφυγής σύγκρουσης collision avoidance assist και προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας lane departure warning. Οι επιλογές περιλαμβάνουν προσαρμοζόμενο cruise control adaptive cruise assist, βοηθητικό σύστημα Audi Audi side assist, βοηθητικό σύστημα αποδοτικότητας efficiency assist, προειδοποίηση εξόδου exit warning, υποβοήθηση διασταυρούμενης κυκλοφορίας cross-traffic assist, υποβοήθηση στάθμευσης park assist και κάμερες 360 μοιρών.

Advertisement

Infotainment και Audi connect

Advertisement

Στο νέο A3 Sportback, αξίζει επίσης να προσέξει κανείς, τη νέα κύρια μονάδα: Αρθρωτή πλατφόρμα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τρίτης γενιάς, πλοήγηση με το σύστημα MMI navigation plus συμπεριλαμβανομένου του Audi Connect με LTE Advanced και Wi-Fi hotspot και Audi connect με υπηρεσίες Car2X όπως πληροφορίες για τους χώρους στάθμευσης και για τα φανάρια κυκλοφορίας στη διαδρομή. Προαιρετικό Audi connect navigation & infotainment plus, με υβριδικό και online ραδιόφωνο, Amazon Alexa. Τα myAudi app, Audi phone box και Audi smartphone interface για τη σύνδεση του αυτοκινήτου με smartphone. Επίσης, το σύστημα ήχου Bang & Olufsen Premium με 3D μπροστινό ήχο και 15 ηχεία για έντονη εμπειρία ήχου. Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει και το το ψηφιακό κλειδί Audi connect key για smartphones Android, που μπορεί να υποστηρίξει εξατομίκευση με ξεχωριστές ρυθμίσεις για μέχρι έξι χρήστες ως στάνταρ.

Οι κινητήρες κατά το λανσάρισμα:
35 TFSI (1,5 TFSI), 150 PS, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
30 TDI (2.0 TDI), 116 PS, 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων
35 TDI (2.0 TDI), 150 PS, 7-τάχυτο S tronic
Στη συνέχεια:
35 TFSI (1.5 TFSI με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 V), 150 PS, S tronic επτά ταχυτήτων. λειτουργίες: ανάκτηση, ελεύθερος τροχασμός, boost, πλεονέκτημα κατανάλωσης καυσίμου: έως 0,4 λίτρα / 100 χιλιόμετρα σε πραγματική οδήγηση
30 TFSI (1.0 TFSI), 110 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων
Περαιτέρω κινητήρια συστήματα θα εισαχθούν κατά τη διάρκεια του έτους, για παράδειγμα:
Plug-in υβριδικό σε δύο επίπεδα ισχύος
g-tron με χρυσή φυσικού αερίου / CNG ως καύσιμο
S3 Sportback
Εκδόσεις quattro

Advertisement

Δείτε ακόμα: 

Με εξηλεκτρισμένη γκάμα το νέο Audi A3 Sportback

Audi: Αγοράζοντας εύκολα on line

Αυτό είναι το νέο Audi A3 Sedan