Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Audi A3 Sedan

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Audi A3 Sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Audi A3 Sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Audi λίγο διάστημα μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του A3, αποκαλύπτει τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία και της 2ης γενιάς του Audi A3 sedan.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι λογικό, το νέο Audi A3 Sedan βασίζει τις γραμμές του σε αυτές του χάτσμπακ A3, προσθέτοντας τον απαραίτητο τρίτο πίσω όγκο των σεντάν οχημάτων.

Εκεί λοιπόν, συναντούμε ένα design πιο δυναμικό από αυτό του υπάρχοντος A3 Sedan, με λιγότερο κάθετη κλίση από τις πίσω κολώνες που δίνουν μια πιο κουπέ αισθητική, πιο «αιχμηρά» φώτα, αλλά και μια προσαρμοσμένη πάνω ακριβώς στην πίσω πόρτα, έξτρα αεροτομή.

Νέο Audi A3 Sportback: Πότε έρχεται στην ελληνική αγορά;

Advertisement
Advertisement

Η Audi ανακοινώνει ότι λόγω της νέας σχεδίασης του πίσω μέρους έχει βελτιωθεί αισθητά η αεροδυναμική, με το σχετικό συντελεστή cd να έχει πέσει στο 0.25 (-0.04 συγκριτικά με το προηγούμενο). Επίσης, το νέο A3 Sedan είναι μαρκύτερο κατά 4 εκατοστά σε μήκος (4,5 μέτρα), πιο πλατύ κατά 2 εκατοστά (1,82 μέτρα) και πιο υψηλό κατά 1 εκατοστό (1,43 μέτρα) από πριν.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, συναντούμε το ίδιο ταμπλό με αυτό του A3 χάτσμπακ, εκεί όπου ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων (10,25 ή 12,3 ίντσες για τον πρώτο και 10,1 ίντσες για το δεύτερο). Χαρακτηριστικό γνώρισμα του εσωτερικού παραμένουν και οι αεραγωγοί που «αγκαλιάζουν» τον πίνακα οργάνων.

Στους χώρους, η Audi υπόσχεται περισσότερη άνεση για τους επιβάτες του νέου μοντέλου. Το πορτ-μπαγκάζ διατηρείται στα 425 λίτρα και είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό του προηγούμενου.

Advertisement

Με το ξεκίνημα της διάθεσής του, το νέο Audi A3 Sedan θα είναι διαθέσιμο με 2 μοτέρ βενζίνης TFSI και 2 diesel TDI. Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει ο 1.000άρης 3κύλινδρος TFSI των 116 ίππων που μπορεί να συνδυαστεί με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο S tronic, αλλά και ο 1.500άρης TFSI με σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων και 48V «ήπιο» υβριδικό σύστημα (πάλι με τα ίδια κιβώτια).

Στο diesel θα υπάρξει επιλογή για τον 1.600άρη TDI των 116 ίππων (με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο S tronic κιβώτιο), αλλά και τον 2λιτρο TDI των 150 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Η Audi θα διαθέτει το νέο 3 Sedan στάνταρ με ανάρτηση άνεσης, ενώ προαιρετικά θα μπορούν να παραγγελθούν πιο σπορ ανάρτηση ή ανάρτηση με ρυθμιζόμενη απόσβεση (με ενεργά αμορτισέρ).

Το νέο Audi A3 Sedan θα ξεκινήσει τη διάθεση του στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι. Οι τιμές του στη Γερμανία θα ξεκινούν από τα 27.700 ευρώ (29.800 ευρώ για την έκδοση βενζίνης των 150 ίππων).