Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Νεβίλ εναντίον Οζιέ στη Λιβαδειά (+video)

Ελλάδα 7:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Νεβίλ εναντίον Οζιέ στη Λιβαδειά (+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Νεβίλ εναντίον Οζιέ στη Λιβαδειά (+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Οτ Τάνακ σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην πρώτη ειδική του απογευματινού σκέλους σήμερα. Όμως είναι οι Νεβίλ και Οζιέ που μάχονται για την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Η Λιβαδειά μας χάρισε -όπως και πέρσι- πολλά highlights. Και ανέδειξε τους δύο μονομάχους οι οποίοι θα παλέψουν για την πρώτη θέση μέχρι το τέλος της ημέρας. Τους Νεβίλ και Οζιέ.

Η επιλογή γόμας ελαστικών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πέμπτη ειδική του αγώνα. Οι Ροβανπέρα-Οζιέ επέλεξαν τρία ελαστικά σκληρής και ένα μαλκής γόμας για την 21,03 χιλιομέτρων διαδρομή. Ο Φιλανδός πρωταθλητής ήταν ήδη σε μειονεκτική θέση όντας αναγκασμένος να ανοίγει δρόμο στους υπόλοιπους. Από την άλλη ο Νεβίλ αποφάσισε να κινηθεί πιο επιθετικά φορώντας μόνο τη μαλακή γόμα. Η επιλογή του Βέλγου δικαιώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Με την επιφάνεια να έχει πολύ χαλίκι και αρκετές λακκούβες με νερό, το i20 του Βέλγου κινούταν αστραπιαία και πολύ άνετα στην ταχύτατη χάραξη της Λιβαδειάς. Ο Βέλγος πήρε 14,3 δευτερόλεπτα από τον Ροβανπέρα και 16,7 από τον Έβανς.

Ο Οζιέ παραμένει κοντά

Ωστόσο ο Οζιέ κατάφερε να κρατήσει επαφή με τον πρωτοπόρο παρά το ότι δεν χρησιμοποιούσε το ταχύτερο ελαστικό. Ο Γάλλος ήταν μόλις 5 δευτερόλεπτα αργότερος του Νεβίλ, πράγμα που δεδομένων των συνθηκών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία μικρή νίκη. Τα 7,4 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Νεβίλ μπορούν πολύ εύκολα να καλυφθούν στις επόμενες δοκιμασίες.

Advertisement

Ο Λάπι είχε επιλέξει, όπως και ο Νεβίλ, την μαλακή γόμα. Ωστόσο ήταν 10 δευτερόλεπτα αργότερος του teammate του. Ένα μικρό πρόβλημα με το ψυγείο -το οποίο εκείνος και ο συνοδηγός του έλυσαν καθ’ οδόν προς τη Βοιωτία- και το ελαφρώς τραυματισμένο εμπρός μέρος του i20 τον δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Ο χρόνος του, όμως, ήταν αρκετά καλός για τον φέρει τέταρτο στη γενική, μπροστά από τους Σόρντο και Έβανς.

Advertisement

Ο Τάνακ -λόγω του προβλήματος με την αντλία νερού και της επακόλουθης ποινής- έτρεξε αρκετά πιο μετά, με τους οδηγούς του WRC2. Με τον δρόμο καθαρό και το Puma -επιτέλους- αξιόπιστο ο Εσθονός σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην ειδική.

Στo WRC2 ο Μίκελσεν αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα με τα ελαστικά του. Πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Φουρμό με το εμπρός αριστερά ελαστικό του που κλατάρισε έπειτα από επαφή με βράχο. Παρά ταύτα ο Γάλλος κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τον Ροσέλ στην κατάταξη της κατηγορίας του. Ταχύτερος στην ειδική από τους οδηγούς του WRC2 ήταν ο Γκριαζίν.

Η δεύτερη ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 ολοκληρώνεται με την μεγαλύτερη ειδική της ημέρας. Την περίφημη Ελάτεια στις 16:55.


Η γενική κατάταξη μετά την πέμπτη ειδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…
Η Davanti Tyres στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Backstage από εκκίνηση και υπερειδική…