Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η Power Stage στον Ροβανπέρα(+video)

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η Power Stage στον Ροβανπέρα(+video)

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η Power Stage στον Ροβανπέρα(+video)

ACROPOLIS 2023

Ο Κάλε Ροβανπέρα οδήγησε καταπληκτικά στην Power Stage παίρνοντας και του 5 επιπλέον βαθμούς της πρώτης θέση. Δεύτερος ο Έβανς ο οποίος κέρδισε τον Σόρντο.

Advertisement
Advertisement

Ήταν μία από εκείνες τις επιδόσεις που σου κόβουν την ανάσα. Νομίζαμε ότι με τα περάσματα των Σόρντο και Έβανς που είχαν προηγηθεί τα είχαμε δει όλα.

Υπολογίζαμε, όμως, χωρίς τον πρωταθλητή. Ο Ροβανπέρα ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο πέρασμα της Γραμμένης και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Έτσι επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την δεύτερη νίκη του ελληνικά χώματα. Ήταν μία νίκη την οποίαν χρειαζόταν τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για να αφήσει πίσω του για τα καλά το λάθος στη Φινλανδία. Ο δεύτερος Έβανς ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Ο Νεβίλ ξεκίνησε πρώτος από τα πληρώματα του WRC την Power Stage. Ο χρόνος του ήταν εξαιρετικός. Ωστόσο ο Βέλγος ήταν, κατανοητά, απογοητευμένος από την εξέλιξη του Ράλλυ. «Ήμουν ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο. Αν δεν ήταν αυτή η κ***τρυπα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά» δήλωσε ο Βέλγος, ο οποίος είδε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα μάλλον να εκμηδενίζονται στην Ελλάδα.

Advertisement

Ο άλλος μεγάλος άτυχος του αγώνα, Σεμπαστιέν Οζιέ ήταν ένα δέκατο αργότερος του Νεβίλ στην τελευταία ειδική. «Δεν έχω να πω πολλά. Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι ωστόσο έτσι είναι τα Ράλλυ» δήλωσε ο Γάλλος. Ο Οζιέ δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να τρέξει και στο Ράλλυ Ευρώπης.

Δύο για τον τίτλο

Advertisement

Επόμενος στην ειδική ήταν ο Κατσούτα με τον Ιάπωνα να είναι 6,6 δευτερόλεπτα αργότερος του Νεβίλ. Εξασφάλισε, όμως, την 6η θέση της γενικής κατάταξης. «Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό, όμως πρέπει να μάθω να το οδηγώ καλύτερα στο όριο» δήλωσε ο Κατσούτα.

Πολύ καλύτερο -και πολύ εντυπωσιακότερο- ήταν το πέρασμα του Λάπι. Ο Φιλανδός κέρδισε τον χρόνο του Νεβίλ για μισό δευτερόλεπτο. «Έκανα δύο μικρά λάθη αλλά γενικά ήταν πολύ ωραίο πέρασμα, το απόλαυσα» δήλωσε ο πέμπτος της γενικής κατάταξης.

Advertisement

Ακόμη ταχύτερο ήταν, όμως, το πέρασμα του τέταρτου Τάνακ με τον Εσθονό να ανακάμπτει θεαματικά από τις ατυχίες της δεύτερης ημέρας. «Νομίζω ότι παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε καλά» δήλωσε ο Εσθονός.

Στην μάχη της δεύτερης θέσης ο Σόρντο τα έδωσε κυριολεκτικά όλα στην Γραμμένη 2. Το πέρασμά του ήταν εντυπωσιακό και ουκ ολίγες φορές το i20 έδειχνε έτοιμο να βγει από τον δρόμο! Ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να πάρει την δεύτερη θέση από τον Έβανς.

Ο Ουαλλός οδήγησε περίφημα κερδίζοντας, μάλιστα για 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τον χρόνο του Τάνακ!  «Χρειαζόμασταν τους βαθμούς και της θέσης και της Power Stage. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται» δήλωσε ο Έβανς.

Και έπειτα ήρθε ο Ροβανπέρα ο οποίος ήταν 2,5 (!) δευτερόλεπτα ταχύτερος του Έβανς στα μόλις 9 χιλιόμετρα της ειδικής. Ο ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσει την μεγάλη του εμφάνιση. «Τα δώσαμε όλα, πάντα αυτό κάνουμε» δήλωσε ο νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2023.


Η τελική κατάταξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Καταστροφή για Νεβίλ!
Και πρόταση… γάμου στο Ακρόπολις! (+video)
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Διακόπηκε η Γραμμένη 1