Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Έβανς και Νεβίλ επιβιώνουν (+video)

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλλυ Φινλανδίας: Έβανς και Νεβίλ επιβιώνουν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλλυ Φινλανδίας: Έβανς και Νεβίλ επιβιώνουν (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μία επεισοδιακή ημέρα που είδε τέσσερις από τους πρωταγωνιστές του αγώνα να εγκαταλείπουν οι Έλφιν Έβανς και Τιερί Νεβίλ απέφυγαν τα λάθη και βρίσκονται στο 1-2.

Advertisement
Advertisement

Ο Έβανς οδηγεί πολύ όμορφα από την αρχή του αγώνα. Μέχρι το τουμπάρισμα του Ροβάνπερα δε, ήταν πολύ κοντά στον ομόσταβλό του στην Toyota.

Έτσι, ο Ουαλλός έχει μία μικρή πρωτοπορία 6,9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Νεβίλ. Ο οδηγός της Hyundai είχε χάσει έδαφος από τον Έβανς στην αρχή του απογευματινού σκέλους. Ωστόσο στις τελευταίες ειδικές κατάφερε να κλείσει την ψαλίδα και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για μια νίκη στην Φινλανδία. Μία νίκη η οποία πριν την αρχή του αγώνα δεν φαινόταν και πολύ πιθανή.

Advertisement
Advertisement

Όχι τόσο λόγω της ανεπάρκειας του Βέλγου, αλλά κυρίως λόγω της ισχύος που έχουν επιδείξει οι Ροβανπέρα και Τάνακ στους χωμάτινους αγώνες διαχρονικά. Ωστόσο ο Εσθονός ήταν άτυχος από την αρχή κιόλας του πρωινού σκέλους όταν περνώντας πάνω από μία φυτεμένη στο έδαφος πέτρα, ο κινητήρας του Puma του υπέστη σοβαρή βλάβη.

Advertisement

Από την άλλη ο Ροβανπέρα είχε την χρυσή ευκαιρία να… σκοτώσει το πρωτάθλημα εντός έδρας. Το λάθος που έκανε, όμως, του στέρησε αυτή τη δυνατότητα. Πλέον οι Έβανς και Νεβίλ μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη διαφορά που τους χωρίζει από τον Φιλανδό στη βαθμολογία.

Βέβαια ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Οι οκτώ αυριανές ειδικές θα αναδείξουν στο τέλος της ημέρας το φαβορί για τη νίκη στη Φινλανδία.


Η πρώτη δεκάδα μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ράλλυ Φιλανδίας: Πρωτιά για Τάνακ στο ξεκίνημα (+video)
Ράλλυ Φιλανδίας: Τρομακτικό ατύχημα για Λάπι (+video)
Ράλλυ Φιλανδίας: Τούμπα και εγκατάλειψη για Ροβανπέρα! (+video)