Live Κίνηση
Περισσότερα
ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η υπερειδική στον Ροβανπέρα

Ελλάδα 0:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η υπερειδική στον Ροβανπέρα

ACROPOLIS 2023

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η υπερειδική στον Ροβανπέρα

ACROPOLIS 2023

Ο Κάλε Ροβανπέρα κατέκτησε την υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ξεπερνώντας τα Hyundai των Λάπι και Νεβίλ.

Advertisement
Advertisement

Η διαδρομή μπορεί να ήταν σύντομη αλλά αρκετά γρήγορη. Επιπλέον εμπεριείχε και σημείο όπου τα doghnuts ήταν… υποχρεωτικά, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα στους θεατές.

Παρά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών το σκηνικό ήταν σχεδόν… ειδυλλιακό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Και η πρώτη δοκιμασία του εθνικού μας αγώνα ξεκίνησε με χρώμα ελληνικό! Πρώτο πλήρωμα που έτρεξε ήταν εκείνο των Τσουλόφτα/Ηλία με το VW Polo GTI. Το ελληνοκυπριακό πλήρωμα σημείωσε χρόνο 1:43,3. Δυόμισι δευτερόλεπτα ταχύτερο ήταν το πέρασμα του Λάμπρου Αθανασούλα που ακολούθησε. Τρίτοι στη σειρά εμφανίστηκαν οι Κεχαγιάς/Κουζιώνης.

Advertisement
Advertisement

Σειρά είχε ο Μίκελσεν, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα WRC2. Ο Νορβηγός ανέβηκε πρώτος με τον Ροσέλ που ακολούθησε να είναι δεύτερος για κάτι παραπάνω από 1 δευτερόλεπτο. Πρώτο από τα αγωνιστικά της πρώτης κατηγορίας ήταν το Ford Puma του Ιορδάνη Σερδερίδη. Δεν κατάφερε, όμως, να ξεπεράσει τον χρόνο του Μίκελσεν.

Ο Ροβανπέρα πρώτος

Δεν συνέβη το ίδιο, όμως, και με το Puma του Λουμπέ. Ο Γάλλος οδήγησε εντυπωσιακά και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση. Ακόμη πιο γρήγορο ήταν το πέρασμα του Σόρντο με το i20. Τον Ισπανό, όμως, θα υποσκέλιζε αμέσως ο teammate του στην Hyundai, Εσαπέκα Λάπι.

Advertisement

Ακόμη και ο Νεβίλ -ο οποίος οδήγησε εντυπωσιακά- δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον χρόνο του Λάπι, όντας αργότερος για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Τα τρία Hyundai ήταν στο 1-2-3 ενώ απέμεναν οι Έβανς και Ροβανπέρα. Ο Ουαλλός δεν κατάφερε να σπάσει τον… κλοιό των i20.

Advertisement

Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο με τον Ροβανπέρα ο οποίος κατάφερε να σημειώσει χρόνο κατά 3 δέκατα ταχύτερο του Λάπι. Έτσι ο πρωταθλητής ξεκίνησε το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 με το δεξί, κερδίζοντας την υπερειδική.


Η γενική κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: O Σεμπαστιάν Οζιέ επιστρέφει για το Ακρόπολις!
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Στις διαδρομές των Θεών
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Ματαιώθηκε το shakedown!

Advertisement