Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η TVR επιστρέφει με νέα μοντέλα!

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η TVR επιστρέφει με νέα μοντέλα!

ΝΕΑ

Η TVR επιστρέφει με νέα μοντέλα!

ΝΕΑ

Η βρετανική TVR σχεδιάζει την επιστροφή της, καθώς ανακοίνωσε πως σε συνεργασία με την Cosworth και τον Gordon Murray (τον δημιουργό της θρυλικής McLaren F1) θα λανσάρει το 2017 το πρώτο της σπορ μοντέλο με V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αυτό θα είναι το πρώτο μοντέλο της TVR, καθώς αργότερα θα ακολουθήσουν ακόμη δύο. Ουσιαστικά, το πρώτο TVR θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις αμαξωμάτων (κουπέ και κάμπριο) και σύμφωνα με το βρετανικό Autocar έχει ήδη σχεδιαστεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ακόμη δύο (ή ένα αν θα υπάρξει στον ίδια λογική αμαξωμάτων) τα οποία θα βασίζονται σε χαλύβδινο πλαίσιο με εκτενή χρήση αλουμινίου και αμάξωμα από συνθετικά υλικά.

Συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά οι φήμες λένε πως θα χρησιμοποιηθεί ένα V8 μηχανικό σύνολο από την GM ή από την Ford, το οποίο θα επαναρρυθμιστεί από την Cosworth. Το μοτέρ θα αποδίδει περίπου 450 PS και η ροπή θα περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων. Αν τελικά όλα κυλήσουν αισίως, η TVR θα κατασκευάζει περίπου 1.000 με 1.500 μονάδες το χρόνο με τιμή στις περίπου 60.000 στερλίνες.

Advertisement
Advertisement