Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυξάνουν πάλι τις τιμές των Tesla

Ελλάδα 20:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυξάνουν πάλι τις τιμές των Tesla

ΝΕΑ

Αυξάνουν πάλι τις τιμές των Tesla

ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι αυξομειώσεις των τιμών των αυτοκινήτων της Tesla…

Advertisement
Advertisement

Έτσι μετά την πρώτη μεγάλη αύξηση και τις απανωτές δύο μειώσεις, έρχεται νέα αύξηση…

Η Tesla λοιπόν ανακοίνωσε αύξηση των τιμών των Model S, Model Xκαι Model Y. Η αύξηση αυτή ισχύει ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα επεκταθεί σε όλες τις χώρες.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αύξησε τις τιμές για όλες τις εκδόσεις του Model S και του Model X, κατά 1.000 δολάρια. Επίσης, οι τιμές για όλες τις εκδόσεις του Model Y αυξήθηκαν κατά 250 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Tesla αυξάνει τις τιμές των αυτοκινήτων της Model S , Model X και Model Yαπό τις 19 Απριλίου, όταν μείωσε τις τιμές τους για ορισμένα μοντέλα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, δεν υπήρξαν αcλλαγές στις τιμές του πιο προσιτού μοντέλου της εταιρείας, του Model 3, μετά την προηγούμενη αύξηση τιμών που είχε γίνει τον Μάιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως και το Model 3 θα αυξηθεί, στο δεύτερο κύμα αυξήσεων που αναμένεται μέσα στο Καλοκαίρι…

Ο CEO της Tesla, Ιλον Μάσκ, έχει δηλώσει ότι η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις της και είναι διατεθειμένη να θυσιάσει το περιθώριο κέρδους για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών αντισταθμίζει αυτήν την πολιτική, επιτρέποντας στην εταιρεία να διατηρήσει μια κάποια αύξηση των κερδών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και μετά την αύξηση των τιμών, τα βασικά μοντέλα των αυτοκινήτων Model S και Model X παραμένουν φθηνότερα κατά 16% και 19% αντίστοιχα σε σχέση με την αρχή του έτους. Η έκδοση μεγάλης εμβέλειας του Model Yείναι επίσης περίπου 23% φθηνότερη.

Advertisement

Οι νέες τιμές για τα μοντέλα της Tesla στις ΗΠΑ διαμορφώνονται ως εξής (τιμές Ελλάδα):
Model S: 88.490 δολάρια (111.490€), Model X: 98.490 δολάρια (119.490€), ενώ οι εκδόσεις Plaid των δύο αυτών μοντέλων κοστίζουν 108.490 δολάρια (139.490€).
Όσον αφορά το Model Y, οι τιμές ξεκινάνε από 47.490 δολάρια (47.240€) , το long range 50.490 δολάρια (54.240€) και το Performance 54.490 δολάρια (59.990€).

AKOMA:
Σε ΣΟΚ η Tesla: Ξεκινάει και διαφημίσεις και εκπτώσεις
Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!
Τα… περίεργα του Tesla Model X Plaid (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement