Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fiat ετοιμάζει νέο SUV στην Τουρκία;

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Fiat ετοιμάζει νέο SUV στην Τουρκία;

ΝΕΑ

Η Fiat ετοιμάζει νέο SUV στην Τουρκία;

ΝΕΑ

Μπορεί η γειτονική χώρα να χτυπήθηκε σκληρά από τον πρόσφατο σεισμό, όμως τα σχέδια για την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας της δεν φαίνεται να σταματούν.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση της Alfa Romeo Tonale αποτέλεσε μία κομβικής σημασίας κίνηση για την ιστορική ιταλική μάρκα, αλλά και για το γκρουπ Stellantis. O όμιλος έσπευσε αμέσως να εκμεταλλευτεί την δυναμική του σχεδίου και έτσι έφερε στην παραγωγή το Dodge Hornet το οποίο είναι μία παραλλαγή της Tonale για την αγορά των ΗΠΑ.

Όμως κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν ότι η εταιρία μάλλον δεν θα σταματήσει εκεί. Και σύμφωνα με φήμες και κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφορούν, φαίνεται ότι δοκιμάζει στην Τουρκία ένα πρωτότυπο με βάση το Hornet.

Η εταιρία δραστηριοποιείται έντονα στην γειτονική χώρα. Και είναι γνωστό ότι το εργοστάσιο στην Προύσα θα σταματήσει από το 2025 να παράγει το Tipo ενώ και η γραμμή παραγωγής του Fiat Doblo θα μετακομίσει σε άλλο εργοστάσιο.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου μένει κενή η γραμμή παραγωγής στην Προύσα, την οποία θα μπορούσε να καλύψει ένα νέο αυτοκίνητο. Στην προκειμένη περίπτωση ένα νέο SUV με βάση το Hornet και στόχο αγορές πέρα από την Ευρώπη και την Αμερική.

Η κίνηση αυτή μοιάζει αρκετά λογική για το γκρουπ καθώς θα άνοιγε αγορές όπως της Λατινικής Αμερικής και θα έφερνε επιπλέον κέρδη από μία τεχνολογική βάση που έχει ήδη δείξει τις δυνατότητές της και εμπορικά.

Το ενδεχόμενο νέο SUV θα διατηρεί την σχεδιαστική ταυτότητα του Hornet με μικρές αισθητικές αλλαγές και βέβαια τα σήματα της Fiat. Ενώ στα μηχανικά μέρη θα χρησιμοποιεί τα ήδη υπάρχοντα κινητήρια σύνολα, ενδεχομένως με κάποιες προσθήκες για επιλεγμένες αγορές.

Advertisement

Προς το παρόν το made in Turkey νέο SUV της Fiat είναι στα πλαίσια μιας φήμης. Όμως ως κίνηση για το γκρουπ Stellantis μοιάζει απόλυτα λογική και με μεγάλες δυνατότητες να φέρει επιπλέον χρήμα στα ταμεία από αγορές που τα υπάρχοντα μοντέλα δεν μπορούν να φθάσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο νέο Dodge Hornet είναι η Tonale των ΗΠΑ (+video)
Τι πιστεύουν οι Ιταλοί για την… αμερικανική Tonale;
Ποιό είναι το αμερικάνικο alter ego της Alfa Romeo Tonale;

Advertisement