Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι το αμερικάνικο alter ego της Alfa Romeo Tonale;

Ελλάδα 1:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι το αμερικάνικο alter ego της Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Ποιό είναι το αμερικάνικο alter ego της Alfa Romeo Tonale;

ΝΕΑ

Η Tonale φέρει μεγάλο βάρος στις πλάτες της σχετικά με την επόμενη μέρα της Alfa Romeo.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιταλοί έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στο compact SUV και η Stellantis δεν θα μπορούσε να κρατήσει την τεχνογνωσία και το αποτέλεσμα μονάχα για μάτια της Alfa Romeo.

To μεγάλο γκρουπ έχει υπό την κατοχή του και την αμερικάνικη Dodge που μπορεί να έχει μία ολοκληρωμένη γκάμα από μεγάλα SUV, της έλειπε ωστόσο ένα μικρότερο crossover με τη συνταγή της όμορφης Tonale. Το όνομα του νέου SUV θα είναι Hornet και αυτό θα ντεμπουτάρει στην αγορά των ΗΠΑ στα τέλη του έτους. Η ιδέα βέβαια του Dodge Hornet δεν είναι τωρινή αλλά κρατάει από το 2006, όπου το πλάνο πήγε πίσω εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που κορυφώθηκε λίγο αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Ο ερχομός της Tonale τα έκανε όλα πιο εύκολα για την Dodge που βρήκε πρόσφορο έδαφος και αποκάλυψε πως ήρθε η ώρα για ένα SUV με τα δικά της σήματα και εφάμιλλες διαστάσεις (4,53 μέτρα μήκος, 1,84 μέτρα πλάτος και 1,6 μέτρα ύψος). H Tonale διατίθεται με δύο εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, mild hybrid και plug-in hybrid.

Με την Tonale έκανε ντεμπούτο ο νέος κινητήρας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) των 1.500 κ.εκ. και των 160 ίππων, με στροβιλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας, ο οποίος συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων και με έναν ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 15 kW και 55 Nm και παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Το ίδιο σύστημα πιθανότατα θα δούμε και στο Dodge Hornet, βοηθώντας παράλληλα και την εταιρεία να βελτιώσει το μέσο όρο εκπομπών CO2 ανά μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo Tonale: Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες
Μεταχειρισμένη Alfa Romeo Giulietta «ευκαιρία» από την Βουλγαρία!
Η Alfa Romeo κινείται σε ρυθμούς… Tonale (+videos)