Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι πρέπει να κάνεις όταν σου ανάψει… χελώνα στο καντράν;

Ελλάδα 3:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πρέπει να κάνεις όταν σου ανάψει… χελώνα στο καντράν;

ΝΕΑ

Τι πρέπει να κάνεις όταν σου ανάψει… χελώνα στο καντράν;

ΝΕΑ

Ολοένα και περισσότερα νέα σύμβολα εμφανίζονται στα καντράν των νέων οχημάτων που προβληματίζουν τους οδηγούς…

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκίνητα διαθέτουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες λειτουργίες τις οποίες πολλές φορές δε γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι οι μηχανικοί. Το βιβλίο του κατασκευαστή αποτελεί τη χρυσή βίβλο για όσους ασχολούνται με τα αυτοκίνητα, ενώ πλέον υπάρχει και το διαδίκτυο που μπορεί ο καθένας να μάθει τα πάντα για ότι τον ενδιαφέρει.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα σύμβολα που εμφανίζονται είτε σπάνια, είτε τα βλέπουμε σε καινούργια οχήματα. Όπως για παράδειγμα το σήμα της χελώνας που εμφανίζεται στο καντράν του Citroen Ami.

Το συγκεκριμένο βρίσκεται στις βασικές ενημερώσεις του πίνακα οργάνων και όταν εμφανίζεται προκαλεί προβληματισμό στον οδηγό καθώς συνδυάζεται και με χαμηλή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

H θερμοκρασία παίζει το ρόλο της

Αυτό συμβαίνει γιατί πέφτει η ισχύς του κινητήρα, το γκάζι δεν ανταποκρίνεται όπως περιμένει ο οδηγός και λογικό είναι να υπάρχει προβληματισμός. Ωστόσο η απάντηση είναι απλή καθώς η… χελώνα κάνει την εμφάνισή της όταν επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν φτάσει οι μπαταρίες στην επιθυμητή θερμοκρασία, άρα να μην μπορούν να αποδώσουν τη μέγιστη δυνατή ισχύ.

Στο δια ταύτα το να δει κάποιο τη… χελώνα δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με το όχημα, απλά εμφανίζεται ως ενημέρωση λόγω ψύχους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο ελβετικό όχημα έχει χρώμα με ονομασία Σαντορίνη;
Πόσες ηλεκτρικές Mustang έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Με τι υλικά αντικαθιστά το δέρμα η Range Rover;

Advertisement