Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσες ηλεκτρικές Mustang έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

Ελλάδα 5:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσες ηλεκτρικές Mustang έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Πόσες ηλεκτρικές Mustang έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις της Mustang Mach-e δείχνουν πως το κοινό της ηλεκτροκίνησης την έχει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του. Δείτε τις πωλήσεις που έχει κάνει στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και δύο περίπου χρόνια η Ford έχει λανσάρει την ηλεκτρική εκδοχή της Mustang η οποία φέρει την κωδική ονομασία Mach-e. Αν και στην αρχή πολλοί φίλοι της μάρκας είχαν έχουν… αντιρρήσεις με το όνομα, η πορεία του μοντέλου έχει δείξει ότι το αγοραστικό κοινό την έχει πάρει με καλό… μάτι.

Στην Ελλάδα και μέχρι τα τέλη του 2022 οι ηλεκτρικές Mustang και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), που είχαν πουληθεί ήταν 96.

Από αυτές οι 30 ταξινομήθηκαν το 2021, τη χρονιά που κυκλοφόρησε το αμερικανικό μοντέλο, ενώ οι υπόλοιπες 66 παραδόθηκαν σε πελάτες την περασμένη χρονιά. Για το 2023 η Ford στοχεύει σε πολύ μεγαλύτερα νούμερα, που μεταφράζονται σε διπλασιασμό των πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμη και με 486 άλογα

Ο στόχος δείχνει να είναι εφικτός αν αναλογιστεί κανείς όχι μόνο την αύξηση της κατηγορίας των οχημάτων που κινούνται με ρεύμα αλλά και την υψηλή ποιότητα κατασκευής της Mustang Mach-e, που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Να σημειώσουμε πως το ηλεκτρικό SUV είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Οι εκδόσεις με την κίνηση στους πίσω τροχούς εφοδιάζονται με μπαταρίες που έχουν χωρητικότητα 75kWh και 98kWh με την απόδοση να αγγίζει τους 269 και 294 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement

Οι εκδόσεις 4×4 είναι διαθέσιμες με 269 άλογα και μπαταρίες 75kWh, όπως και 351 άλογα και 98kWh. Επιπλέον διατίθεται και η κορυφαία έκδοση GT με 486 ίππους και χωρητικότητα μπαταριών στις 98kWh. Οι τιμές των Mustang Mach-e ξεκινούν από τις 55.000 ευρώ περίπου και φτάνουν έως τα 77.760 ευρώ (με την κρατική επιδότηση).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρκάρισμα για βραβείο…
F1: Τι σημαίνει η είσοδος της Ford με την Red Bull το 2026;
Πότε πρέπει να έχετε στο αυτοκίνητο σας αντιολισθητικές αλυσίδες;