Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari F40 θα έπαιζε εύκολα στο Tokyo Drift (+video)

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η Ferrari F40 θα έπαιζε εύκολα στο Tokyo Drift (+video)

ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari F40 θα έπαιζε εύκολα στο Tokyo Drift (+video)

ΝΕΑ

Στο Τόκιο παρουσιάστηκε από την Liberty Walk μια Ferrari F40 που οι Ιταλοί θα θεωρήσουν ιεροσυλία.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία λόγω της σπανιότητας και της σημαντικότητάς τους δεν θα έπρεπε να τα αγγίζουν οι Οίκοι Βελτίωσης. Ένα από αυτά είναι αδιαμφισβήτητα η Ferrari F40 η οποία εκτός από το ότι βγήκε σε λίγες μονάδες, αποτέλεσε τον απόλυτο τετράτροχο «superstar» της δεκαετίας του 1980.

Παρά το γεγονός ότι μια F40 πρέπει να την αφήσεις όπως βγήκε από το Maranello, Ιάπωνες βελτιωτές είχαν διαφορετική γνώμη. Η Liberty Walk, παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τη δική της εκδοχή της Ferrari F40 σε λευκό χρώμα και με τον κόκκινο «ήλιο» της Ιαπωνίας στα πλευρικά.

Advertisement
Advertisement

Η F40 είναι εμφανώς πιο… φουσκωμένη με επανασχεδιασμένο καπό, εισαγωγές, καλύμματα στους προβολείς, πίσω πτέρυγα, διαχύτη και πλευρικά μαρσπιέ. Στο καπό μπορεί να διακρίνει κανείς μια μεγάλη εισαγωγή αέρα, ενώ τα ανοιγόμενα φώτα έχουν εξαφανιστεί. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι στα σχόλια της ανάρτησης της Liberty Walk με την F40 είναι καυστικά και σίγουρα αντίθετα με την «ιεροσυλία» των Ιαπώνων.

Advertisement

Το καθησυχαστικό για τους φανατικούς της F40 είναι ότι η Liberty Walk δεν επενέβη στον κινητήρα. Ο V8 των 2.9 λίτρων με τη βοήθεια των δύο τούρμπο συνεχίζει να αποδίδει 470 ίππους και 577 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Advertisement

Οι Ιάπωνες έχουν ετοιμάσει μάλιστα και ένα κιτ βελτίωσης για όποιον θέλει να μετατρέψει την Ferrari του, χωρίς ωστόσο να έχουν διαθέσιμο το κόστος. Υποψιαζόμαστε ωστόσο ότι δύσκολα κάποιο με ιταλικό διαβατήριο θα επιλέξει το συγκεκριμένο κιτ για την F40 του.

Βίντεο της Ferrari F40.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ferrari ετοιμάζει πυρετωδώς τη διάδοχο της 812 (+video)
Κινέζικη Ferrari με 1.115 άλογα και τιμή «χώμα» (+video)
Μια Ferrari F40 καλύτερη από καινούργια!