Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Suzuki Jimny όπως δεν το έχουμε ξαναδεί!

Ελλάδα 5:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Suzuki Jimny όπως δεν το έχουμε ξαναδεί!

ΝΕΑ

To Suzuki Jimny όπως δεν το έχουμε ξαναδεί!

ΝΕΑ

Η Ιταλική Z.Mode έχει κάνει τις αλλαγές που φαίνονται αλλά και αυτές που δεν φαίνονται, προκειμένου να κάνει το μικρό Suzuki Jimny τούμπανο αλλά και αγνώριστο.

Advertisement
Advertisement

Μιλάμε για μια ειδική έκδοση του μοντέλου, με την ονομασία «Χρυσή Βασίλισσα» που σύμφωνα με την Z.Mode θα παραχθεί μόλις σε 22 μονάδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα pickup βασισμένο στο Suzuki Jimny, με αρκετές εταιρείες από όλο τον κόσμο να προσφέρουν παρόμοια κιτ επέμβασης για το μικρό εκτός δρόμου μοντέλο. Αυτό που βλέπουμε όμως από τη Z.Mode είναι πραγματικά ιδιαίτερο και οι επεμβάσεις που έχουν γίνει το πάνε σε άλλο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η έμπνευση για τη συγκεκριμένη δημιουργία προήλθε από το Suzuki Samurai, το οποίο είχε όμως και έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο ως ημιφορτηγό. Κάτι τέτοιο εδώ δεν συναντάμε, τουλάχιστον για την ώρα. Εδώ έχουμε τη μετατροπή του Jimny σε pick-up και την «ενδυνάμωσή του» σε ότι έχει να κάνει με τις εκτός δρόμου ικανότητες αλλά και τις επιδόσεις.

Μια ανάρτηση που προσθέτει επιπλέον 75 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος και τα λάστιχα που προσθέτουν άλλα 25 χιλιοστά, δημιουργώντας ένας «τέρας». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γωνίες προσέγγισης, διέλευσης και αναχώρησης, να είναι 51, 38 και 60 μοίρες αντίστοιχα- που συνιστά σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα αντίστοιχα (37-28-49) του εργοστασιακού μοντέλου.

Advertisement

Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται με τη «θωράκιση» των διαφορικών, την τοποθέτηση αξόνων βαρέως τύπου και αντιστρεπτικής με δυνατότητα απελευθέρωσης. Για να αυξήσει την ακαμψία, η Z.Mode πρόσθεσε ένα εσωτερικό roll bar πίσω από τα καθίσματα, συνδέοντάς το με το πίσω μέρος του αμαξώματος, το πάτωμα αλλά και το πλαίσιο τύπου σκάλας.

Advertisement

Περαιτέρω βελτιώσεις που μπορεί να δεχτεί το μοντέλο, είναι αυτές που έχουμε δει στο παρελθόν από την εταιρεία, με snorkel, «εργάτη» στο μπροστινό προφυλακτήρα, λασπωτήρες και φωτιστικές ράβδους από LED’s.

Κάτω από το καπό, ο κινητήρας με τη χωρητικότητα των 1,5 λίτρων, έχει πλέον και ένα turbo kit που αποτελείται από τουρμπίνα της Garrett (T25), πολλαπλή εισαγωγής, αλλαγμένα μπεκ τροφοδοσίας και ένα intercooler. Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα την απόδοση των 172 ίππων και των 270 Nm της ροπής, που μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement

Η «Χρυσή Βασίλισσα» εκτίθεται επί του παρόντος στο Mondo Motori 2022 στη Βορειοανατολική Ιταλία και όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για εκείνη, θα πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες μέσω του site της εταιρείας βελτιώσεων. Πάντως, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα, η τιμή ενός «έτοιμου» αυτοκινήτου, χωρίς το turbo kit, ανέρχεται περίπου στις 66.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Suzuki Vitara Full Hybrid AllGrip
Suzuki Jimny Cabrio; Κι όμως, υπάρχει
Το μινι SUV της Baojun στοχεύει το Jimny (+video)