Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)

Ελλάδα 15:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Οι ατζαμήδες του MotoGP (+video)

NEWSMOTO

Πρωταθλητής στις πτώσεις στο MotoGP του 2022 ήταν ο Darryn Binder, ενώ ο πιο προσεκτικός ήταν ο Maverick Vinales.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα μια χρονιά ολοκληρώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με τους πρωταγωνιστές ήδη να βρίσκονται σε κάποιο εξωτικό νησί να απολαύσουν τις διακοπές τους. Εκτός από τα καλά αποτελέσματα, τις pole position και τα βάθρα, υπάρχει και μια λίστα η οποία δεν φέρνει καλές αναμνήσεις τόσο στους αναβάτες όσο και στους μηχανικούς.

Η λίστα με τις πτώσεις των αναβατών MotoGP ήταν αρκετά μεγάλη και το 2022 με τους αναβάτες να πέφτουν συνολικά 326 φορές στα 20 αγωνιστικά τριήμερα που πραγματοποιήθηκαν. Πρωταθλητής στις πτώσεις ήταν ο Darryn Binder ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία σημείωσε 27 πτώσεις με μέσο όρο 1,35 πτώσεις ανά αγώνα. Ο νεαρός αναβάτης της Yamaha αντιμετώπισε δυσκολίες φέτος και δεν κατάφερε να βρει θέση στο MotoGP το 2023.

Advertisement
Advertisement

Στη δεύτερη θέση της λίστας ήταν ο έτερος rookie της χρονιάς, Marco Bezzecchi με την Mooney VR46 Ducati. Στην 3η θέση ήταν ο Pol Espargaro με την Repsol Honda σε μια εφιαλτική χρονιά, ενώ ο Alex Marquez επίσης με Honda ακολούθησε στην 4η θέση με 21 πτώσεις.

Ο Marc Marquez, παρότι αγωνίστηκε σε 18 αγώνες είχε το μεγαλύτερο μέσο όρο πτώσεων με 1,5 ανά αγώνα.

Advertisement

Από την άλλη μεριά, ιδιαίτερα προσεκτικοί ήταν οι Luca Marini, Fabio Quartararo, Alex Rins και Maverick Vinales. Ιδιαίτερα ο Ισπανός της Aprilia ήταν εξαιρετικός καθώς κατάφερε να πέσει μόλις 2 φορές και μάλιστα η πρώτη ήρθε στον 15ο γύρο της χρονιάς στο Aragon. Τέλος, ο πιο προσεκτικός rookie ήταν ο Raul Fernandez με μόλις 9 πτώσεις.

Advertisement

Λίστα 2022

Πτώσεις, πτώσεις, πτώσεις…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MotoGP: Το πρώτο βήμα προς τη βιωσιμότητα
MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις
Με τεχνολογία MotoGP η καινούργια Triumph Street Triple (+video)