Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις

NEWSMOTO

MotoGP Test 2023: Εκπλήξεις και απογοητεύσεις

NEWSMOTO

Η πρώτη γεύση από το MotoGP του 2023 ήταν για άλλους γλυκιά και για άλλους πικρή στις δοκιμές της Βαλένθια.

Advertisement
Advertisement

Οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP δεν πρόλαβαν να χαλαρώσουν μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς την Κυριακή που μας πέρασε και αμέσως βρέθηκαν ξανά στην πίστα της Βαλένθια για τις πρώτες δοκιμές του 2023. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δοκίμασαν για πρώτη φορά τις καινούριες τους μοτοσικλέτες, ενώ άλλοι δούλεψαν σε αναβαθμίσεις που είχαν φέρει οι ομάδες για τα πρωτότυπα της επόμενης χρονιάς.

Μπορεί να υπήρχε ενθουσιασμός ανάμεσα στους αναβάτες που άλλαζαν ομάδες, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν αρκετά σκληρή για την πλειοψηφία από αυτούς. Θα ξεκινήσουμε από την μεγαλύτερη απογοήτευση που ήταν η Honda. Οι Alex Rins και Joan Mir προερχόμενοι από την Suzuki, είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν την μοτοσικλέτα της Honda. Ο Mir με την εργοστασιακή Repsol Honda βρήκε εξαιρετικά δύσκολη την οδήγηση της RC213V, το ίδιο και ο Alex Rins (νικητής του GP της Βαλένθια) ο οποίος έμεινε μόλις στην 20ή θέση.

Advertisement
Advertisement

Οι καινούριοι αναβάτες της Honda ήταν φυσιολογικό να αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την νέα τους μοτοσικλέτα, ωστόσο εκείνος που έδειξε ότι το HRC έχει πολλή δουλειά μπροστά του ήταν ο Marc Marquez. Ο Ισπανός δοκίμασε πάρα πολλά νέα εξαρτήματα που είχε φέρει η Honda, ωστόσο τίποτα δεν έδειξε να τον ικανοποιεί, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελε. Η φράση του «Με αυτήν τη μοτοσικλέτα δεν παίρνουμε πρωτάθλημα» νομίζω ότι τα λέει όλα.

Στην αντίπερα όχθη της απογοητευτικής Honda ήταν οι Miguel Oliveira, Alex Marquez και Jack Miller. Οι τρεις αναβάτες οδήγησαν για πρώτη φορά τις νέες τους μοτοσικλέτες και δεν μπορούσαν να κρύψουν το χαμόγελό τους. Ιδιαίτερα ο Oliveira ο οποίος έφυγε από την KTM και μετακόμισε στην Aprilia, αμέσως κατάφερε να κινηθεί γρήγορα και να ολοκληρώσει τις δοκιμές στην 4η θέση, μπροστά μάλιστα από τον Aleix Espargaro.

Advertisement

Πολύ ικανοποιημένος ήταν ο Alex Marquez ο οποίος από την δύστροπη Honda μετακόμισε στην Gresini Ducati και αμέσως αισθάνθηκε πολύ καλά με τη μοτοσικλέτα. Λίγο πιο δύσκολο ήταν το ξεκίνημα για τον Jack Miller ο οποίος άφησε την Ducati για την KTM, ωστόσο η πρώτη του επαφή με την RC16 ήταν πολύ θετική.

Advertisement

Εκτός από τις απογοητεύσεις και τις ευχάριστες εκπλήξεις, είχαμε και εκείνους που είχαν μια ουδέτερη μέρα στη Βαλένθια. Οι αναβάτες της Yamaha, Fabio Quartararo και Franco Morbidelli δοκίμασαν ακόμα μια φορά τον νέο κινητήρα της M1 και παρότι δεν βρήκαν κάτι εντυπωσιακά καλύτερο έφυγαν από την Ισπανία ικανοποιημένοι. Ικανοποίηση επίσης υπήρξε στο στρατόπεδο της εργοστασιακής Ducati με τον Enea Bastianini γρήγορα να προσαρμόζεται στην GP22, ενώ και ο Pol Espargaro με την GasGas (KTM) ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος για το νέο project.

Χρόνοι δοκιμών Βαλένθια 2023

Advertisement