Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Κινέζοι αλλάζουν τα πάντα στο κράτημα των ηλεκτρικών (+video)

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Κινέζοι αλλάζουν τα πάντα στο κράτημα των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Oι Κινέζοι αλλάζουν τα πάντα στο κράτημα των ηλεκτρικών (+video)

ΝΕΑ

Μία νέα τεχνολογία που εφαρμόζει η εταιρία BYD δίνει στο αυτοκίνητό της απίστευτες δυνατότητες στα τεστ κρατήματος.

Advertisement
Advertisement

H ηλεκτροκίνηση αλλάζει πολλά στην συμπεριφορά των αυτοκινήτων και αφήνει επίσης και πολλά περιθώρια για νέες ιδέες. Μία από αυτές εφαρμόζεται από την κινέζικη εταιρία BYD στο μεγάλο sedan με το όνομα Seal.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το πρώτο που εφαρμόζει την τεχνολογία cell-to-body (CTB). Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες δεν τοποθετούνται εκ των υστέρων στο πλαίσιο, αλλά αποτελούν δομικό του στοιχείο.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά, με σημαντικότερα ότι επιτρέπουν υψηλότερη ενέργεια στον δεδομένο χώρο ενώ εξασφαλίζουν και καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο έρχεται να επιβεβαιώσει ένα video της εταιρίας το οποίο υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνει το τεστ αποφυγής ταράνδου με ταχύτητα 83,5 χλμ/ώρα. Πρόκειται για μία επίδοση που ξεπερνά σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ακόμα και από επώνυμους σπορ κατασκευαστές.

Το ίδιο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει αλλαγή λωρίδας στα 133 χλμ./ώρα, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της εταιρίας που μένει να επιβεβαιωθούν και από ανεξάρτητους οργανισμούς. Μπορεί επίσης να επιτύχει πλευρική επιτάχυνση 1,05 g, νούμερο που και αυτό ξεπερνά τα δεδομένα ενός απλού οικογενειακού σεντάν.

Advertisement

Πάντως η τεχνολογία CTB έχει ως κύριο πλεονέκτημα την μέγιστη δυνατή ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών, με παράλληλη μείωση του βάρους του οχήματος. Η BYD υποστηρίζει ότι μειώνει και τους κραδασμούς του οχήματος.

Η εταιρία παρουσίασε ένα video με ένα ποτήρι νερό μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο κινείται πάνω σε επιφάνεια με ανωμαλίες. Στο video βλέπουμε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται χωρίς να χυθεί σταγόνα από το ποτήρι.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-Benz E-Class και ο τάρανδος (+video)
Η BYD θα προμηθεύει την Tesla;
Είναι πράγματι τόσο επαναστατική η νέα EV πλατφόρμα της BYD; (+video)