Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα κλασικό Mini για την παραλία

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα κλασικό Mini για την παραλία

ΝΕΑ

Ένα κλασικό Mini για την παραλία

ΝΕΑ

Δεν υπάρχει πιο cool όχημα για τις καλοκαιρινές διακοπές και για την παραλία από το κλασικό Beach Mini της Mengers.

Advertisement
Advertisement

Ό,τι και να λέμε, η εικόνα αυτού του κλασικού Mini είναι απαράμιλλη. Η γερμανική εταιρεία Mengers, η οποία ειδικεύεται στη μετασκευή παλαιών αυτοκινήτων, δημιούργησε το Beach Mini για να τιμήσει τα 60 χρόνια από την έναρξη των πωλήσεων του θρυλικού μοντέλου στις ΗΠΑ.

Το 1962, η BMC (British Motor Corporation) άρχισε να διαθέτει το Mini εκεί. Για να το διαφημίσει και να προσελκύσει πελάτες δημιούργησε και μια εκδοχή του χωρίς πόρτες, το οποίο προοριζόταν κυρίως για την Καλιφόρνια.  Ωστόσο, κατασκευάστηκε μόλις σε 15 μονάδες τόσο επειδή δεν υπήρχε η απαιτούμενη ζήτηση όσο και επειδή το 1964 εμφανίστηκε η αντίστοιχη έκδοση του Mini Moke.

Advertisement
Advertisement

Το Beach Mini επανέρχεται στην επικαιρότητα χάρη στους ανθρώπους της εταιρείας Mengers. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο και η απόφαση του ιδιοκτήτη του να το μετατρέψει σε αυτή τη μορφή. Οι τεχνικοί της εταιρείας θα φροντίσουν να το διαμορφώσουν κατάλληλα αλλά και σύμφωνα με την επιθυμία αυτού.

Αφαιρούνται οι πόρτες όπως και η μεσαία κολώνα του αμαξώματος έως και κάτω από τη μέση. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ενισχύεται σε καίρια σημεία του για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν η έλλειψη των τμημάτων που θα πάψουν να υπάρχουν αναφορικά με τη δομική αντοχή του.

Advertisement

Τα υπάρχοντα καθίσματα αντικαθίστανται με πιο λεπτά τα οποία επενδύονται με δέρμα της Lloyd Loom. Στο αυτοκίνητο τοποθετούνται χρωμιωμένες χειρολαβές για να διευκολύνονται  οι επιβάτες στην είσοδο και έξοδό τους προς και από αυτό.

Advertisement

Τα στελέχη της Mengers αντικαθιστούν και τον υπάρχοντα κινητήρα των 850 κ. εκ. των 34 ίππων με τον 1.000 κ. εκ. της Σειράς Α που απέδιδε 42 ίππων. Τέλος, τοποθετούν και ένα εκσυγχρονισμένο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο έχει πιο κοντή κλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Mini John Cooper Works στο 24ωρο του Nurburgring
Δείτε πως τα πήγε το υβριδικό Mini Countryman στον «τάρανδο» (+video)
Τρεις νέες εκδόσεις για τα Mini