Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά θα είναι πλέον η βάση στη Mercedes

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ηλεκτρικά θα είναι πλέον η βάση στη Mercedes

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά θα είναι πλέον η βάση στη Mercedes

ΝΕΑ

Νέα συμπαγής αρθρωτή πλατφόρμα εξελίσσει αυτό τον καιρό η Mercedes, την οποία αναμένεται να δούμε για πρώτη φορά μέσα στο 2024.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα έχει ως προτεραιότητα τη χρήση σε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Γνωρίζουμε καλά πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται με φόρα στη ζωή μας και οι εταιρείες τα προικίζουν με όσο το δυνατόν ισχυρότερα όπλα. Μερικά από αυτά είναι η μεγάλη αυτονομία, η καλή συμπεριφορά στο δρόμο και οι αξιοπρεπείς χώροι, στοιχεία που βελτιώνονται σε κάθε νέα γενιά.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο, η Mercedes-Benz δημιουργεί τη νέα της πλατφόρμα με την ονομασία MMA και ξεκάθαρο προσανατολισμό ως προς τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Μέχρι πρότινος οι πλατφόρμες είτε είχαν ως βάση τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, είτε επιχειρούσαν μία ενδιάμεση κατάσταση δημιουργώντας συμβιβασμούς και για τις δύο εκδοχές.

Η πλατφόρμα MMA δεν προορίζεται αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της γκάμας, αλλά η φιλοσοφία της είναι να δώσει ξεκάθαρη προτεραιότητα σε αυτά. Θα μπορεί ωστόσο να καλύψει τις ανάγκες και των βενζινοκίνητων και diesel μοντέλων, για όσο ακόμη κατασκευάζονται και αυτά.

Advertisement

Η MMA θα κάνει ντεμπούτο κατά πάσα πιθανότητα με τη νέα γενιά A-Class το 2024, ενώ θα τη δούμε και στις B-Class, CLA, GLA και GLB. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην αύξηση της αυτονομίας -που είναι και το μεγάλο ζητούμενο- και για αυτό το λόγο θα δανείζεται στοιχεία από αυτή της EQXX, που πρόσφατα έκανε ρεκόρ αυτονομίας με 1.008 χιλιόμετρα χωρίς στάση για φόρτιση.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-AMG: Το μεγάλο κεφάλαιο της αεροδυναμικής (video)
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Mercedes App: Σε ενημερώνει εάν κάτι δεν πάει καλά (video)