Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes EQXX σπάει κάθε ρεκόρ αυτονομίας

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQXX σπάει κάθε ρεκόρ αυτονομίας

ΝΕΑ

Η Mercedes EQXX σπάει κάθε ρεκόρ αυτονομίας

ΝΕΑ

Το είπαν και το έκαναν οι Γερμανοί που εργάστηκαν σκληρά επάνω στην πρωτότυπη EQXX ώστε να ξεπεράσουν τα 1.000 χλμ. χωρίς στάση για φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα ξεκίνησαν από τη Στουτγάρδη και έφθασαν μέχρι τη Νίκαια της Γαλλίας με ένα μόνο γέμισμα της μπαταρίας.

Το μέλλον είναι εδώ, και παρόλο που η Mercedes-Benz δε θέλει να πει πολλά για την τεχνολογία της μπαταρίας που εξελίσσει, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κατάφερε να πετύχει έναν τέτοιο αριθμό σε αυτονομία που θα έκανε και τον πλέον δύσπιστο να αγαπήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Μη φανταστείτε πως η EQXX εφοδιάζεται με καμία τεράστια μπαταρία. Για την ακρίβεια είναι μικρότερη και ελαφρύτερη σε σχέση με αυτή της EQS (θεωρείται κορυφαία τεχνολογικά αυτή τη στιγμή). Στο μοντέλο παραγωγής η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 108 kWh, ενώ στην περίπτωση της EQXX περιορίζεται στα 100 kWh.

Ταυτόχρονα το βάρος της είναι 495 κιλά (-30% σε σχέση με αυτήν της EQS), κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο γερμανικό concept car να περιορίζεται στα 1.755 κιλά συνολικά. Ένα μεγάλο ατού για την EQXX είναι ο εκπληκτικός αεροδυναμικός συντελεστής Cd 0,17.  Ενδεικτικά ο συντελεστής Cd της EQS (0,20) αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής, επομένως καταλαβαίνει κανείς πως πέτυχαν οι Γερμανοί τις 9,0 kWh/100 χλμ.

Advertisement

Η διαδρομή λοιπόν από τη Στουτγάρδη μέχρι την Κυανή Ακτή, μέσω Ελβετίας και Ιταλίας, περιελάμβανε φυσιολογικές κυκλοφοριακές συνθήκες. Πέρασε και από χιoνόνερο και μέσα από κίνηση (καλύτερη ανάκτηση) αλλά και σε μεγάλες οδικές αρτηρίες με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Mercedes δηλώνουν πως υπό ιδανικές συνθήκες η EQXX θα μπορούσε να διανύσει επιπλέον 140 χλμ. σε σχέση με τα 1.008 που έκανε στη μεγάλη της πρόκληση.

Advertisement

Το αύριο λοιπόν στην ηλεκτροκίνηση περνάει μέσα από το δρομολόγιο Στουτγάρδη-Νίκαια και πιθανότατα με τη γερμανική φίρμα να δίνει την απάντηση σε αυτούς που φοβούνται την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Αρκεί βέβαια να περάσουν και πρωτότυπα όπως η EQXX στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-AMG: Το μεγάλο κεφάλαιο της αεροδυναμικής (video)
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Mercedes App: Σε ενημερώνει εάν κάτι δεν πάει καλά (video)

Advertisement