Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford: Πρωτιά σε πωλήσεις και μείωση του CO2

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford: Πρωτιά σε πωλήσεις και μείωση του CO2

ΝΕΑ

Ford: Πρωτιά σε πωλήσεις και μείωση του CO2

ΝΕΑ

Με περισσότερες από 48.000 πωλήσεις, το Ford Kuga Plug-In Hybrid κατέγραψε μια εντυπωσιακή χρονιά το 2021 κατακτώντας πανηγυρικά την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην κατηγορία των PHEV οχημάτων στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη θέση στις  πωλήσεις στην Γηραιά Ήπειρο για το Kuga PHEV έφεραν ταυτόχρονη εξοικονόμηση 1.100 kg CO2 ανά όχημα

Το σύστημα κίνησης του Kuga PHEV είναι σε θέση να εξασφαλίσει υψηλή αποδοτικότητα και ευκολία οδήγησης προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 57-65 χιλιομέτρων, τιμή που διαμορφώνεται στην πόλη στα 71-89 χιλιόμετρα βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Οι οδηγοί του plug-in υβριδικού μοντέλου της Ford για το 2021, εξοικονόμησαν δυνητικά εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αντίστοιχες με αυτές που θα κατέγραφαν σε ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής από το Λονδίνο στο Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ford.

Advertisement
Advertisement

Ανάλυση ανώνυμων δεδομένων από κατόχους Kuga Plug-In Hybrid απ’ όλη την Ευρώπη έδειξε ότι η μέση ετήσια απόσταση που κάλυψαν ήταν κάτι παραπάνω από 10.000 χλμ. Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις βάσει του προτύπου WLTP, ένα Kuga Plug-In Hybrid μπορεί να εκπέμπει περίπου 1.110 κιλά λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα από ένα ισοδύναμο μοντέλο Kuga με βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost που διανύει την ίδια απόσταση.

Τα δεδομένα αποκάλυψαν επίσης ότι οι οδηγοί του Kuga Plug-In Hybrid είναι πρόθυμοι να διατηρούν το όχημά τους φορτισμένο, με σχεδόν τις μισές από τις φορτίσεις να πραγματοποιούνται τις νυχτερινές ώρες.

Advertisement

Δημοφιλείς επίσης ήταν και οι σύντομες φορτίσεις διάρκειας 1-2 ωρών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό τον τομέα, η Ford εκτιμά ότι η συχνότητα φόρτισης από τους οδηγούς PHEV οχημάτων θα αυξηθεί περαιτέρω τα προσεχή χρόνια καθώς οι σχετικές υποδομές συνεχίζουν να επεκτείνονται σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Πρώτο στην Ευρώπη και με διαφορά

Το Kuga Plug-In Hybrid ήταν το δημοφιλέστερο PHEV μοντέλο ανεξαρτήτως μάρκας σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές το 2021 ξεπερνώντας τον πλησιέστερο αντίπαλό του στην κατηγορία σε ποσοστό άνω από 17%.

Advertisement

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συγκέντρωσαν ποσοστό 19% επί των συνολικών πωλήσεων νέων οχημάτων το 2021, συγκριτικά με 21,7% που κατέγραψαν τα μοντέλα με κινητήρα ντίζελ.  Την ίδια στιγμή, πάνω από τα μισά Kuga που πωλήθηκαν το 2021 ήταν plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά.

«Δεν είναι όλοι οι πελάτες έτοιμοι να στραφούν απευθείας από ένα βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο όχημα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε το Kuga Plug-In Hybrid ώστε να προσφέρει τα καλύτερα και των δύο κόσμων, και το γεγονός ότι αναδείχτηκε best-seller στην κατηγορία PHEV στην Ευρώπη υποδηλώνει ότι έχουμε τη σωστή συνταγή» δήλωσε ο Glen Goold, Ford Kuga vehicle line director.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει επίσης χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με βασικούς ανταγωνιστές της κατηγορίας του με πιθανή εξοικονόμηση πάνω από 1.800€ σε μία τυπική περίοδο τριών ετών/60.000 χλμ, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, το μειωμένο κόστος συντήρησης και την υψηλή αξία μεταπώλησης.

Η γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών, αμιγώς υβριδικών και ήπια υβριδικών οχημάτων Ford περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα Mustang Mach-E και Mustang Mach-E GT, Kuga Hybrid, Mondeo Hybrid, S MAX Hybrid, Galaxy Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid καθώς και τα Puma, Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το Puma Rally1 θα τρέξει στην υβριδική εποχή του WRC η Ford
Δοκιμή: Ford Kuga Plug-in hybrid
Ποιο plug-in υβριδικό είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη;