Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Mercedes θα έχει δικά της ηλεκτρικά συστήματα από το 2024

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes θα έχει δικά της ηλεκτρικά συστήματα από το 2024

Mobility

H Mercedes θα έχει δικά της ηλεκτρικά συστήματα από το 2024

Mobility

Τα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρίας θα εφοδιάζονται με συστήματα τα οποία θα εξελίξει η ίδια η εταιρία με βάση τις δικές της προδιαγραφές και ανάγκες.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες ημέρες στο Las Vegas η Mercedes-Benz έδειξε το πρωτότυπο EQXX το οποίο ανοίγει το νέο κεφάλαιο της εταιρίας στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Πέρα από τις εντυπωσιακές του προδιαγραφές αυτό που σηματοδοτεί είναι μία ακόμα σημαντική στροφή, την εξέλιξη των ηλεκτρικών μονάδων κίνησης από την ίδια την εταιρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ηλεκτρικές πλατφόρμες ΜΜΑ και ΜΒ.ΕΑ θα είναι σχεδιασμένες μέσα στην εταιρία και θα βασίζονται σε μονάδες κίνησης που θα κατασκευάζονται από την ίδια την Mercedes, με την αρχή να γίνεται το 2024.

Advertisement
Advertisement

Η επιδίωξη της εταιρίας είναι να φθάσει σε ένα επίπεδο όπου η παραγωγή με δικά της μέσα θα είναι στο ίδιο επίπεδο ανάμεσα στα ηλεκτρικά και στα συμβατικά της μοντέλα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής εξέλιξης της εταιρίας Markus Schaefer, “θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο σε όλα τις μονάδες ενός ηλεκτρικού συστήματος, από τον κινητήρα και την μπαταρία έως τα ηλεκτρονικά, έτσι όπως το κάνουμε και με τις γραμμές παραγωγής των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Μέχρι τώρα οι ηλεκτρικές μονάδες κίνησης έρχονταν από εξωτερικούς προμηθευτές”.

Η κίνηση αυτή απαιτεί μεγάλες επενδύσεις στα εργοστάσια της εταιρίας, αν και αυτό αποτελεί εγγύηση ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους, κάτι που είναι μία γενικότερη ανησυχία με την έλευση της ηλεκτροκίνησης και την εξαφάνιση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Όπως επισήμανε ο Schaefer η Mercedes πρέπει να αναζητήσει τρόπους να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων, καθώς από το 2025 και μετά τα μισά μοντέλα της θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά.

Advertisement

Προς το παρόν η εταιρία συνεργάζεται με την ZF για τους ηλεκτροκινητήρες της ΕQC και την Valeo-Siemens για τα ηλεκτρικά μοτέρ της ΕQS.

Στόχος πάντως της Mercedes δεν είναι να φτιάχνει μόνη της τα ηλεκτρικά μοτέρ αλλά να επεκταθεί και σε διάφορα υποσυστήματα, έχοντας έτσι πλήρη έλεγχο στην παραγωγή των αυτοκινήτων της και διατήρηση των υψηλών στάνταρ που έχει καταφέρει να κατακτήσει η εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQXX: Στόχος τα 1.000 χιλιόμετρα με μία φόρτιση (+video)
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση
Mercedes: Έλεγχος της οθόνης μέσω… αιωρούμενης κρυστάλλινης σφαίρας

Advertisement